Husilerin 'ikinci adamı' konuştu!

Yemen'deki 'Husilerin ikinci adamı' olarak bilinen Mehdi Meşat İran'a herhangi bir bağlılıklarının olmadığını öne sürdü.

Husilerin 'ikinci adamı' konuştu!
Husilerin 'ikinci adamı' konuştu!
GİRİŞ 24.07.2019 09:56 GÜNCELLEME 24.07.2019 09:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Husilerin kontrolündeki SABA ajansının haberine göre, Husilerin "Siyasi Yüksek Konseyi" Başkanı Meşat, Uluslararası Kriz Grubu Başkanı Robert Malley ile Yemen'in başkenti Sana'da bir araya geldi.

Meşat, Husilerin Suudi Arabistan'ın da aynı adımları atması ve limanlardan temel yardım maddelerinin girişini kolaylaştırması karşılığında bu ülkeye düzenledikleri füze ve hava saldırılarına son vermeye ve siyasi sürece girmeye hazır olduklarını belirtti.

Kimsenin peşinden gitmediklerini ifade eden Meşat, "İran'a bağlı olduğumuz yönündeki iddialar asılsızdır. İran'a hiçbir bağlılığımızın olmadığının altını çiziyoruz. Düşmanın bizimle sorunu iddia edildiği gibi (İran'a) bağlı olmak değil" dedi.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de Husiler ile Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) desteğini alan hükümete bağlı güçler arasında çatışmalar yaşanıyor.

Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulundururken Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı hükümete destek amacıyla sürdürdüğü hava operasyonlarıyla çok sayıda sivilin toplu ölümüne yol açıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Tamamen dogru diyor evela yemene zayif fakir bir ulkeye karsi suudi arabistan BAE basta olmak uzere ki bunlar petrol zengin lik leri var her turlu silah tedarik ediyor lar abd ab israel de filen ve bastan beri askeri hava saldri larin da yardim ediyor yemeni her taraf dan kusatip lar yani immani yokdur ki yemene silah gonder mesi bire on dan fazla alcak bir sekil de acimasiz ca saldriyor lar ama allah hakkn yanin dadir bu 5 senelik savas da galip olacak lar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor