Türkiye programdan çıkarılmıştı! ABD'de eleştiriler başladı

ABD Senatörü Chuck Grassley, F-35 programı ile ilgili ABD Savunma Bakanı Mark Esper'e çağrıda bulunarak, "Program yanlış yönetiliyor. Savunma bakanlığı maliyeti takip edemiyor. Böyle sürerse finansal israf devam edecek" dedi.

Türkiye programdan çıkarılmıştı! ABD'de eleştiriler başladı
Türkiye programdan çıkarılmıştı! ABD'de eleştiriler başladı
GİRİŞ 03.08.2019 14:49 GÜNCELLEME 03.08.2019 14:53
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Raporlara göre yıllarca süren geliştirmelere rağmen F-35 avcı uçağı ile ilgili çeşitli problemler devam ediyor. Programın bütçesinin genişletilerek trilyonlarca doların harcanması da buna dahil.

 

 

ABD Senatörü Chuck Grassley, Pentagon’un F-35 uçağı programı ile ilgili Savunma Bakanı Mark Esper'den bilgi istedi. Senatör, programın yanlış yönetildiğini ve böyle giderse uçakların pilotları ile ilgili güvenlik kaygılarının ortaya çıkacağını savundu.

Grassley, "Başladığı günden bu yana F-35 programı teknik sorunlar, gecikmeler ve fahiş maliyetler ile gündeme geldi" dedi.

 

 

Grassley, Pentagon’un genel denetçisi tarafından Mart ve Haziran aylarında yayınlanan raporlara değinerek, programın "finansla israfa" yol açtığını belitti. Raporda, kullanıma hazır olmayan parçalar ile ilgili yeterince kayıt tutulmadığı da belirtildi.

Senatör, göreve hazır olan uçakların uçuş sürelerini şişirildiğinden bahseden Grassley, "Programda önemli derecede yanlış yönetim ve kötü denetleme var. Savunma Bakanlığı programın asıl maliyetini takip edemiyor. Böyle devam ettiği sürece programdaki para kaybı devam edecek" dedi.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 12
  • keleş 34 4 yıl önce Şikayet Et
    verinlan. ödediğmiz. paraları. dikkat. edin. paralara. ✋. koymasınlar. haramiler
    Cevapla
  • 44Abdullah44 4 yıl önce Şikayet Et
    Beter olasın beter.. inşallah bu parçalanmalarına neden olsunda görsünler
    Cevapla
  • ... 4 yıl önce Şikayet Et
    Beter olun diyicem ama siyonist para babaları israilin kalkanı ve silahı olan abd için hemen devreye girer ve para sorununu çözer.Yada alçaklar müslümanların topraklarını işgal edip onların kaynaklarını çalarlar.
    Cevapla
  • Nolila 4 yıl önce Şikayet Et
    Milli yazılım öncesi; 15 yılda 31 adet F-16, 23 adet F-4 savaş uçağı kaybettik. Yazılımının millileşmesinden sonraki 6 senede sadece 2 F-16 savaş uçağı kaybettik. Tek başına bu veri bile, uğradığımız ihanetin boyutunu göstermeye yetiyor.(alıntı)
    Cevapla
  • Osman 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd den uzaklaşan kazanır. Türkiye kendi ürettiği ile güçlüdür. Ne ekersen onu biçersin misali.
    Cevapla
  • diriliş 4 yıl önce Şikayet Et
    beter olun inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle