CNN'den Hong Kong'daki göstericilere adeta sokağa çıkma rehberi!

CNN ilginç bir habere imza attı. Hong Kong'daki göstericilere adeta "yol gösterir bir görsel" paylaşan gazete, "Hong Kong göstericileri, polisten bu şekilde korunuyorlar" başlığıyla duyurdu.

GİRİŞ 18.08.2019 18:06 GÜNCELLEME 18.08.2019 18:20
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Hong Kong'daki gösteriler 11'inci haftasına girerken, "Göstericiler 2 aydan uzun bir süredir polis, göz yaşartıcı gaz, plastik mermi ve biber gazına karşı neredeyse her hafta mücadele ediyorlar." ifadelerini kullanan CNN, göstericilerin kullandığı bazı araç gereçleri adeta bir "kılavuz" gibi yayımladı.

Göstericilerin kullandığı bazı malzemeler arasında, gaz maskesi, gözlük, eldiven ve şemsiye bulunuyor. CNN göstericilerin kullandığı yöntemlerin detayına girerek, "Herkesin siyah giymesi göstericilerin kimliklerini gizliyor" ifadelerini kullandı. Gözlük, gaz maskesi, ve şemsiyenin de göstericilerin güvenlik kameralarına yakalanmasını ve biber gazından korunmasını engellediğinin altını çizen CNN, bilgileri detaylı vererek adeta halkı teşvik etti. CNN, hazırladığı görselde gösterilere gidenlerin rahat hareket etmesi için spor ayakkabı giydiğini ve hem susuzluğa karşı hem de biber gazının etkisini düşürmek için mutlaka su taşıdığını da belirtti. Eylemcilerin olmazsa olmazı olarak sırt çantasını da gösteren CNN, çantanın içinde polisten kaçarken kılık değiştirmek için yedek kıyafet ve olayları sosyal medyaya taşımak için mutlaka cep telefonu bulunduğunu da belirtti. Adeta göstericinin el kılavuzu şeklinde hazırlanan haberde protestocuların polis müdahalesi ve düşmeye karşı işçi eldiveni, kask ile dizlik de kullanması gerektiğini dile getirdi. 

CNN 2013'teki Gezi olaylarında da benzer bir tutum sergilemiş, yaptığı yalan ve provokatif haberlerle gösterilere destek vermişti. 

 

 

KAYNAK: HABER 7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 9
  • halk 4 yıl önce Şikayet Et
    şu fitnecilere bakın. önce karıştırıyor sonra alay ediyor.
    Cevapla
  • ugur Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Gezinin baș aktörlerinden biri idi CNN denen yahudi kurulusu.
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Sıra sanada gelecek,kaos neymiş göreceksin.
    Cevapla
  • Malesef 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu renkli şemsiye tiyatrosu tanıdık geldi çinliler bunu yer mi bilemiyorum ama bizdeki gezi zekalılar yiyor
    Cevapla
  • Xye 4 yıl önce Şikayet Et
    Eee CNN istanbulda hala yayin yapiyormu yapiyor ozaman dagilin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek