Seçimler olsa da Gazze'yi vuracağız!

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, abluka altındaki Gazze'yi vuracaklarını, genel seçimlerin bunu engelleyemeyeceğini söyledi.

Seçimler olsa da Gazze'yi vuracağız!
Seçimler olsa da Gazze'yi vuracağız!
GİRİŞ 19.08.2019 17:50 GÜNCELLEME 19.08.2019 17:51
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Middle East Monitor'un haberine göre dün Ukrayna'da iki günlük ziyarette bulunan Başbakan Netanyahu, "Seçimlerden dolayı Gazze'de büyük bir kampanyadan kaçındığım söyleniyor. Bu doğru değil. Beni tanıyan herkes güvenlik güçleriyle tam işbirliği içinde olduğumu bilir. Gerekirse seçimlerle ya da seçimsiz büyük bir kampanyaya başlayacağız" dedi.İsrail, bu hafta Gazze'de bir Hamas gözlem noktasına saldırı düzenledi.

 

 

Hamas sözcüsü Fazi Barhoum "Gazze Şeridi'ne karşı saldırganlık tırmanıyor. Gazze'deki direniş güçleri, şeridin hedef olmasına izin vermeyecek" dedi.

İsrail'de Netanyahu hükümetinin seçimi iptal ettirmek için bir savaş başlatabileceği ihtimali konuşuluyor. Netanyahu'nun dün yaptığı yorumlar bu stratejinin son kanıtı olarak görülüyor.

 

 

Sebebiyse Netanyahu'nun Mayıs ayında bir iktidar koalisyonu kurmasını neredeyse tek başına engelleyen Savunma Bakanı Avigdor Lieberman ile Mavi Beyaz (Kahol Lavan) partisinin Başkanı ve eski Genel Kurmay Başkanı Benny Gantz ile oy paylaşımı konusunda anlaşabileceği dedikoduları.

Mavi Beyaz ve Netanyahu'nun Likud Partisi, Knesset'de eşir koltuklara sahipler (31). Eğer Lieberman ve Gant anlaşırsa bu sonuç değişebilir.

YORUMLAR 11
  • Yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de ne kadar Yahudi varsa saldırıya hazırlanıyorum.ne TC kanunları nede başka birşey engelleyemez
    Cevapla
  • muhammed demirkaya 4 yıl önce Şikayet Et
    ey iman edenler yahudileri ve hırıstiyanlrı dost edinmeyin onlr birbirinin dostudur sizden kim onları dost edinirse şüphesiz oda onlardan olur şüphesiz allah zalim kavmi dogru yola iletmez
    Cevapla
  • Mümin 4 yıl önce Şikayet Et
    Kökünüz kurusun lanetli kavmin tohumları, ya Rab bu zalimlere daha fazla fırsat verme, bunları düşür insanlığın yakasından, nesillerini kurut
    Cevapla
  • şkjh 4 yıl önce Şikayet Et
    yokmu şu netanyahu liberman ve en tehlikesi olan gantzı gebertecek tetikçi ajanlar yokmu
    Cevapla
  • YUNUS 4 yıl önce Şikayet Et
    Seni bir gün Allah tepe taklak edecek ki o zaman göreceksin Gazze'yi vurmayı.Taş üstünde taş kalmayacak bir deprem kurban olayım Allah'a sen işini bilirsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız