Rusya duyurdu! Erdoğan-Putin görüşmesi sonrası Esed'ten kritik karar

Rusya Savunma Bakanlığı, 31 Ağustos (yarın) Cumartesi gününden geçerli olmak üzere, Esed rejiminin İdlib'deki Gerginliği Azaltma Bölgesinde ateşkes ilan ettiğini duyurdu.

Rusya duyurdu! Erdoğan-Putin görüşmesi sonrası Esed'ten kritik karar
Rusya duyurdu! Erdoğan-Putin görüşmesi sonrası Esed'ten kritik karar
GİRİŞ 30.08.2019 15:27 GÜNCELLEME 31.08.2019 09:36
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz haftalarda, Rusya'nın desteğiyle Esed rejimi İdlib kırsalında saldırılar başlatmıştı. Esed güçlerinin ilerleyişi sonrası Türkiye'nin Suriye'deki bazı üsleri rejim tarafından çevrelenmişti.

 

 

SALDIRILAR SONRASI ERDOĞAN HAREKETE GEÇTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, üç gün önce başkent Moskova'da bir araya gelmiş ve başta İdlib olmak üzere çok sayıda meseleyi müzakere etmişti.

 

 

ATEŞKES İLAN EDİLDİ

Bu görüşmenin ardından bugün önemli bir açıklama geldi. Rusya Savunma Bakanlığı, Esed Ordusunun 31 Ağustos (yarın) Cumartesi gününden geçerli olmak üzere, İdlib'deki Gerginliği Azaltma Bölgesinde tek taraflı ateşkes ilan ettiğini duyurdu. Bakanlık açıklamasında, muhaliflere de seslenerek ateşkese katılma çağrısı yaptı.

Esed rejimi ve muhalifler daha önce de defalarca ateşkes ilan etmiş, ancak rejimin saldırıları sonrası bu anlaşmalar rafa kalkmıştı.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 41
  • bekir 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ve abd sürekli bu oyunu yapıyor fakat bunun gerçek olmadığını oyalama taktiği olduğunu kısa zamanda tekrar göreceğiz.
    Cevapla
  • diriliş 4 yıl önce Şikayet Et
    göstermelik yapım ertesi gün saldırıyor koya kandırıryor aklınca lakin damarımıza basarsan seni rusya bile kurtaramaz....
    Cevapla
  • Henry Onyekuru 4 yıl önce Şikayet Et
    Yahu Arkadaş Bu Esede Dur Diyecek Bir Allahın Kulu Yokmu Ama Merak Etmesin Yavaş Yavaş Bitecek Allah'ın Azabı Yakındır Arkasındaki Yardakçılarıda Turkiyede Bu Ülkenin Ekmegini Yiyip Suyunu icip ihanet Eden esedçilerinde sonu Gelecek esede Şuan çok Ciddi Yaptırımlar var başta ABD Olmak Üzere Para Kaynağı Tükenince Bakalım Ne yapcak
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya bi taraftan bize füze satıyor diğer taraftan bizim askerimize saldıran esed güçlerini destekliyor. Amerika dan ne farkı var. Hâlâ neden biz Putin e dost muamelesi yapıyoruz. Dondurma yemeler falan ne demek oluyor ? Anlamak mümkün değil.
    Cevapla
  • alş ye cevap 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen daha iyisini yap artık, Eleştiri olunca kral a dönüyorsunuz, çözüm adı a tek kelime yok o zaman da haine fırsat veriyorsun dayım....
    Cevapla
  • amiiiin 4 yıl önce Şikayet Et
    istedikleri yerleri aliyorlar sonra ateskes ilan ediyorlar bunlarin hic bir sozune inanilmaz biraz dururlar baska yere goz dikerler gozleri cikasicalar rusuya kaleslik yapmasa esed vuramaz sivil birakmadilar insanlarin adini terorus koydular istedikleri yeri vuruyorlar Allahim bunlarin serrinden muslumanlari korudunn
    Cevapla
  • burak 4 yıl önce Şikayet Et
    belkide hakediyorlardır osmanlıyı satıp onlarla yoldaş olursan sonunda bu olur,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak