İsrail S-400'lerin peşini bırakmıyor

İsrail basını akılalmaz bir habere imza attı. Diliman Abdulkader imzalı haberde, "Erdoğan'a istediğini vermeyin, bir an önce yaptırımları uygulayın." ifadelerine yer verildi.

İsrail S-400'lerin peşini bırakmıyor
İsrail S-400'lerin peşini bırakmıyor
GİRİŞ 06.09.2019 15:27 GÜNCELLEME 06.09.2019 15:28
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

İsrailli medya kuruluşu The Jerusalem Post, 9 Eylül'de tatili biten ABD Kongresine "Türkiye'ye acilen CAATSA yaptırımlarını uygulayın." çağrısında bulundu. Kogrenin çalışma dönemindeki ilk icraatının yaptırım meselesi olması gerektiğini yazan gazetenin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump'ın, eylül ayının sonunda New York'ta gerçekleşecek BM Genel Kurulundaki görüşmesinden önce bu çağrıda bulunması ise, İsrail Türkiye karşı "yaptırım lobisi" mi yapıyor, sorusunu akla getirdi.

 

 

İsrailli gazete, direkt olarak ABD Kongresine seslendi. Basın kuruluşu, "ABD önce 'S-400'leri almayın, yaptırımları olur' uyarısında bulundu. Sonra Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, 'S-400'ler operasyonel hale getirilmezse yaptırımları uygulamayacağız' dedi. Erdoğan ABD'nin adil davranmadığını söylüyor ama ABD 'satın almayın'dan 'çalıştırmayın' söylemine geçerek, Türkiye'ye oldukça adil davrandı. Kongrenin birincil önceliği, çalışma dönemi başladığında Türkiye'ye yaptırımları uygulamak olmalıdır." sözlerine yer verdi.

Gazete, satın alınmış ve parası ödenmiş sistemlerin, Türkiye'nin ulusal güvenliğinin en ihtiyaç duyguğu anda operasyonel hale getirilmemesinin makul olduğunu savundu.

 

 

Gazete eğer gerekirse, Kongrenin Trump'ı bu konuda ikna etmesi gerektiğinin altını çizdi. 

KAYNAK: HABER 7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 65
  • neoturk 4 yıl önce Şikayet Et
    yahudinin Demir kubbesi var da bizim olmicakmi,Ulan yahudi Dünyayi dolandirdi tüm Terör olaylari onlarin kafalarin altindan cikti cikiyor bunu ISID ve PKKda gördük ve görüyoruz, 2.Dünya savasinda sonra Avrupa ve Yahudilerin arasinda gizli anlasma vardi,avrupa yahudiden arindirilacak ve ortadoguya sürülecek,simdi geri Fites zamni geldi,geldiginiz yere gideceksiniz cahennemin dibine kadar yolunuz var, sözde flaminizin üstündeki semboller Seytan sembolüdür .oyüzden Zerdüst yezidilerle akrabaliginiz var!!!
    Cevapla
  • Takoz 4 yıl önce Şikayet Et
    İtrail
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Siyonitler
    Cevapla
  • haydar ali 4 yıl önce Şikayet Et
    İTrail
    Cevapla
  • Zamansız 4 yıl önce Şikayet Et
    Merak etme İsrail onları Size karşı kullanacağız
    Cevapla
  • Sesizler 4 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman devletler birleşmedikce bizler hüzür yok Masonları yokeymek lazım onlar icimizdeki en büyük hainker
    Cevapla
  • sarikamişli 4 yıl önce Şikayet Et
    erdogan sizi artik iplemiyo bilginize arz olunur basiniz belada bunuda yazin hi kenara israil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?