İngiltere'den açıklama! 'Türkiye güvence verdi'

İngiltere'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Karen Pierce, Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin, Türkiye'nin uluslararası insani hukuka saygı gösterilmesi konusunda güvence verdiğini söyledi.

İngiltere'den açıklama! 'Türkiye güvence verdi'
İngiltere'den açıklama! 'Türkiye güvence verdi'
GİRİŞ 10.10.2019 19:38 GÜNCELLEME 10.10.2019 21:50
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

BM Güvenlik Konseyi, Suriye'nin kuzeydoğusundaki gelişmeleri ve Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'nı görüşmek üzere kapalı oturumda toplandı. 

 

 

Toplantı öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Pierce, İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab'ın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşüp, operasyona ilişkin "ciddi endişelerini" aktardığını söyledi. 

Pierce, itidal çağrısında bulunduklarını ve insani durumun kötüye gitme riski olduğunu belirterek, operasyonun DEAŞ ile mücadeleyi etkileyebileceğini ifade etti. 

 

"TÜRKİYE GÜVENCE VERDİ"

Ulusları insani hukuka saygı gösterilmesi gerektiğini ve Türk yetkililerle iletişimde bulunduklarını kaydeden Pierce, "Türkiye, bu konuda güvence verdi." dedi. 

Pierce, Türkiye'nin ve Türk halkının Suriyeli mültecilere karşı "olağanüstü bir cömertlik" gösterdiğine işaret ederek, Türkiye'nin NATO'da da önemli bir ortak olduğunun altını çizdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 27
  • Nedim 4 yıl önce Şikayet Et
    Benim anlamadığım biz bir ülke ile savaş mıyoruz biz bir terörüst gurupla savaşıyoruz bunlar onları nasıl destekliyor!inşallah bundan sonra kim düşman kim dost görür Türkiye.AB tek cevap açın kapıları.
    Cevapla
  • ali yılmaz 4 yıl önce Şikayet Et
    hazır ayağa kalkmışken kıbrısın ve 12 adanında tamamını alalım sorunları kökünden ćözelim incirliğe rusları yerlestirelim abd kovalım
    Cevapla
  • serhat 4 yıl önce Şikayet Et
    bizim bunu söylememize gerek mi var biz zaten belliyiz şuna bak ya kalleş ve pusuculara laf yok demokrasi diye işgalcilere laf yok uyutun dünyayı sahte çevreciniz nerede o da konuşsun çocukluğunu çalmayalım
    Cevapla
  • Güçlü Türkiye 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye acilen yoğun diplomasi yapması lazım tüm dünya ülkelerini aydınlatmalı ve yoğun askeri sevkiyatı yapmalı çünkü yeni şeytani projelerini uygulamadan ABD AB BM gibi ülkeler yeni devletçik kesinlikle olmamalı Türkiye İran Rusya Irak Suriye parçalamak istiyorlar dikkat etmeliyiz ekonomimizi aynı zamanda güçlendirmeliyiz ABD AB BM yine ekonpmiye saldıracaklar dikkat dikkat dikkat
    Cevapla
  • Atakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bilmeyen insanlığın bekçisi gariban babası zanneder ulan siz kendinizden başkasını düşünmezsiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler