Ankara yolundaki Pompeo'dan küstah Türkiye ve Erdoğan açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeden önce açıklamalarda bulundu. Pompeo açıklamasında, Suriye'deki durumdan sorumlu olan kişinin Erdoğan olduğunu söyledi.

Ankara yolundaki Pompeo'dan küstah Türkiye ve Erdoğan açıklaması
Ankara yolundaki Pompeo'dan küstah Türkiye ve Erdoğan açıklaması
GİRİŞ 16.10.2019 16:23 GÜNCELLEME 16.10.2019 17:19
Bu Habere 447 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'nin kuzeydoğusundaki Barış Pınarı Harekatı'nı durdurmaya ikna etmek için Ankara yoluna gönderdiği Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Fox Business Network'e son durumla ilgili açıklamalar yaptı.

Pompeo şu değerlendirmelerde bulundu:

- Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşme beklentisi içindeyiz. Başkan Trump bunu ABD hükümetinin en üst düzeyinde yapıp kendisiyle yüz yüzde görüşmemizin önemli olduğu hissiyatında; Erdoğan'ın durması lazım, Suriye'ye bu istilayı durdurması lazım.

- Bu, pek çok devlet ve aynı zamanda devlet olmayan aktörün rol oynadığı karmaşık bir mesele, Suriye'deki duruma bir çözüm bulma arayışındayız.

- Onların saldırı pozisyonundan çıkmasına ihtiyacımız var. Bunların hepsini yeniden toparlamaya başlama noktası için ateşkese ihtiyacımız var.

- ABD'nin amacı ABD-Türkiye ilişkilerini koparmak değil, Türkiye'yi bu tür davranışlara girme kapasitesinden mahrum bırakmak.

- ABD Suriye'de boşluk oluşmamasını garantiye almak için uğraşıyor.

- Bölgedeki istikrarsızlıktan Erdoğan sorumludur.

YORUMLAR 447
  • oflu 4 yıl önce Şikayet Et
    Hadi oradan hödük
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Yıllardır hain saldırılarla kan döken, sizin beslemiş olduğunuz Köpeklerden kim sorumlu acaba? diye sorası geliyor insanın. Ama eminim bunu Türkiye Cumhuriyetinin Başkanı soracaktır. Ülkemize gelirken bile utanmadan sıkılmadan parmak sallamayı ihmal etmiyorlar.
    Cevapla
  • f.a 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz şu noktadan sonra bizim için bir varoluş mücadelesinin içindeyiz. Şu anda Tayyip'in kellesini istiyorlar belli, demeçlerde farkındaysanız Tayyip sorumlu tutuluyor ve fatura ona kesiliyor, ki bu da beklediğimiz bir şeydi, asıl mesele bizim millet olarak duruşumuz, patates soğan muhabbetinde olduğu gibi U dönüşü mü yapacağız, yoksa ölümüne deyip Tayyip'in yanında mı duracağız. Sular iyice dalgalanacak belli, sadece sen bundan sonrasında Tayyip gibi onurlu bir duruş sergileyebilecek misin? Ona sahip çıkacak mısın? Sonuna kadar onun yanında durabilecek misin? Bunu düşün, kararını ver.
    Cevapla
  • Benkemal 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd ve israilin ortadoğu projesini bozdu erdoğan son kale biziz bizi yiyemediler tek dertleri turkiyeyi parcalamak suriye gibi yapmak ama başaramiyacaksiniz bu projenin sahibi israildir
    Cevapla
  • sinan ay 4 yıl önce Şikayet Et
    bunlar insan değiş şeytan teröristlere silah verip haklı yerinden yurdundan ediyorlar türkiye köpeklerini gebertmeye başlayınca planlarını bozunca sorumlusu erdoğan diyorlar havaalanında bekletin sonra geri gönderin aklı başına gelsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?