İran'dan ABD ve AB'ye sert tepki

İran Dışişleri Bakanı Zarif, ABD makamları ve AB ülkelerinin ülkede benzin zammına tepki olarak yapılan gösterilerle ilgili çağrıları "utanç verici bir yalan" olarak nitelendirdi.

İran'dan ABD ve AB'ye sert tepki
İran'dan ABD ve AB'ye sert tepki
GİRİŞ 19.11.2019 02:02 GÜNCELLEME 19.11.2019 02:18
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD makamlarının İran halkına yönelik destek açıklamasını "utanç verici bir yalan" olarak nitelendirdi.

 

 

Zarif, İran Dışişleri Bakanlığının internet sitesinden yaptığı açıklamada, ABD makamları ve AB ülkelerinin ülkede benzin zammına tepki olarak yapılan gösterilerle ilgili çağrılarını eleştirdi. 

ABD'yi İran halkına karşı "ekonomik terörizm" uygulamak ve ilaç ile gıdaların hasta ve yaşlılara  ulaşmasını engellemekle suçlayan Zarif, böyle bir rejimin İran halkını savunma iddiasında bulunamayacağını ifade etti. 

 

 

Tahran yönetimini "protestocuların gösteri hakkına saygı duymaya" çağıran AB ülkelerine de tepki gösteren Zarif, "Yasalar çerçevesinde yapılan itirazlar İran Anayasasının halka resmi olarak tanıdığı bir haktır. Bunun için İran'ı gayrimeşru ve yasa dışı isteklerine mecbur bırakmayı hedefleyen rejimlerin hatırlatmasına ve iki yüzlü desteğine gerek yoktur." eleştirisinde bulundu. 

SONUÇLARINA KATLANMAK ZORUNDA KALACAKLAR

AB ülkelerini "ABD'nin ekonomik terörizmine karşı hiçbir irade gösterememekle" suçlayan Zarif, söz konusu ülkelerin kendi başarısızlıklarını örtbas etmek için İran'da kamu düzeninin bozulmasına ve kaos oluşturulmasına destek verdiğini savundu. Zarif, "Bu ülkeler, yaptıkları tehlikeli kışkırtmaların sonuçlarına katlanmak zorunda kalacaktır." görüşlerini paylaştı. 

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, cuma gününden bu yana devam eden gösterilere destek vererek İran halkının yanında olduğunu açıklamıştı. Bazı AB ülkeleri de Tahran yönetimine gösteri hakkına saygı göstermesi çağrısında bulunmuştu. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 16
  • osman 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizde de maalesef bu utanç verici yalana atlayan bir çok bilmiş! insan çıktı.
    Cevapla
  • BALIKESIRLI 4 yıl önce Şikayet Et
    zarif bak simdi ABD ambargo koydu AB desen öyle yetmedi birde siz koydunuz halka yazik günah degilmi ondan sonra suclu ara
    Cevapla
  • miço 4 yıl önce Şikayet Et
    İran yaptıklarıyla bunu hakediyor cok zulüm yaptı çok ezdi halkını ve bölgeyi ama şunu unutmayın iran da bir iç savaş çıkarsa orada yaşayan 30 milyon Türk ve kürt var sizce nereye göçecekler . ????
    Cevapla
  • hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    acem uşakları ettiğinizi buluyorsunuz hangi müslüman ülke arkanızda durur bilmem sizin dostlarınız abd israil değilmiydi neredeler şimdi kafa tutacak ülkede kalmadı bir birinizden bulursunuz inşallah.
    Cevapla
  • Eray Akalin 4 yıl önce Şikayet Et
    İran'a hiç bı sey yapamazlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler