Pompeo duyurdu... ABD'den 23 yılın ardından Sudan kararı

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Sudan ile 23 yılın ardından karşılıklı büyükelçi atayacaklarını duyurdu. Pompeo, "Bu ikili ilişkilerimizin güçlendirilmesi adına tarihi bir adım" dedi.

Pompeo duyurdu... ABD'den 23 yılın ardından Sudan kararı
Pompeo duyurdu... ABD'den 23 yılın ardından Sudan kararı
GİRİŞ 04.12.2019 22:04 GÜNCELLEME 04.12.2019 22:09
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, 23 yılın ardından karşılıklı büyükelçi atayacaklarını duyurdu. 

 

 

Pompeo, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "ABD ve Sudan'ın 23 yıldır ilk kez karşılıklı büyükelçi atama süreci başlattığını duyurmaktan memnuniyet duyuyorum. Bu ikili ilişkilerimizin güçlendirilmesi adına tarihi bir adım." ifadelerini kullandı. 

Daha sonra konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Pompeo, Sudan Başbakanı Abdullah Hamduk'un Washington ziyaretini memnuniyetle karşılaştıklarını kaydetti. 

 

 

Hamduk'un 21 Ağustos'ta göreve geldiği hatırlatılan açıklamada, Hamduk'un bugüne kadarki attığı adımlardan duyulan memnuniyetin altı çizildi.

TRUMP YÖNETİMİ SUDAN'A YAPTIRIMLARI KALDIRMIŞTI 

ABD yönetimi, 1997'den bu yana Sudan'a uygulanan ekonomik yaptırımları Ekim 2017'de kaldırmış, ancak 1993'te El Kaide lideri Usame bin Ladin'e ev sahipliği yaptığı gerekçesiyle Sudan'ı "terörü destekleyen ülkeler listesi"nden çıkarmamıştı.

Yaptırımlar, Hartum'un Washington ile terörle mücadelede iş birliği yapması, Güney Sudan'da barışa katkıda bulunması ve çatışmadan etkilenenlere insani yardım sağlanması konularında anlaşması üzerine kaldırılmıştı.

YORUMLAR 7
  • Buldozer 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye sudan ile sevakin adası için anlaştıktan yaklaşık bir veya iki ay sonra darbe oldu şimdidd Abd elçi atıyormuş..ne güzel dünya dimi.kafası kuma gömülü olanlar belki çıkarmıştır kafasını kumdan.uyan millet uyan tüm müslümanlar Türk milletini bekliyor
    Cevapla
  • enver 4 yıl önce Şikayet Et
    sudan elçisinin bir şey yapmayacağı belli ama abd elçisi sudanı karıştıracaktır.
    Cevapla
  • Nazım 4 yıl önce Şikayet Et
    Sudan da neden darbe olduğu belli oldu sevakin adası
    Cevapla
  • Yozgatli 4 yıl önce Şikayet Et
    HAINLER fitneci Amerika israil sudani sömürecek demektir
    Cevapla
  • ccey 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin Sudan ilişkilerin yükseldiği bir dönemde ayrıca bölgede sevakin adası ile iligili anlaşma derken ABD büyükelçilik açıyor, biraz durup düşünmek gerekir, Yakında sudan ı yeni karışıklar bekliyor demektir,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'