Libya'da Hafter güçlerinin saldırısı püskürtüldü

Libya'daki Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı birlikler, birkaç gündür devam eden kısmi sükûnetin ardından başkent Trablus'un güneyinde Halife Hafter güçlerinin saldırısını püskürttü.

Libya'da  Hafter güçlerinin saldırısı püskürtüldü
Libya'da Hafter güçlerinin saldırısı püskürtüldü
GİRİŞ 12.12.2019 20:20 GÜNCELLEME 12.12.2019 20:20
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

UMH'ye bağlı Burkan el-Gadab Operasyon Odası Komutanı Binbaşı Ahmet Ebu Şahma, yaptığı yazılı açıklamada, Trablus'un güneyinde Hafter güçlerine destek için bulunan Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) ait iki askeri ve bir zırhlı aracı imha ettiklerini belirtti.

 

 

İmha edilen araçlarda 6 kişinin bulunduğunu aktaran Ebu Şahma, sahadaki kaynaklardan aldıkları bilgiye göre Hafter güçlerinden de 9 kişinin öldürüldüğünü aktardı.

Ebu Şahma, konuya ilişkin daha fazla bilgi vermedi.

 

 

Burkan el-Gadab Operasyonu Sözcüsü Mustafa el-Mecei, daha önce yaptığı açıklamada, Trablus'un güneyindeki Salahaddin bölgesinde Hafter kuvvetlerinin kara saldırısının püskürtüldüğünü kaydetmişti.

 Üç gündür devam eden kısmi sakinliğin ardından Salahaddin bölgesinde bu sabah yeniden UMH'ye bağlı birlikler ile Hafter güçleri arasında çatışmalar başlamıştı.

UMH tarafından 10 Aralık'ta yapılan yazılı açıklamada, Hafter'i destekleyen yabancı güçlere işaret edilerek, "çok uluslu" güçlerin 6 Aralık'ta Trablus'a girmeyi planladığı yönünde bilgi alındığı ve saldırı planlarının boşa çıkarıldığı belirtilmişti.

Ülkenin doğusundaki silahlı güçlerin lideri Halife Hafter, 4 Nisan'da Trablus'u ele geçirmek için uluslararası meşruiyete sahip Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) karşı operasyon başlatmıştı.
Aradan geçen 7 ayda başkenti ele geçirme girişiminde müttefiklerine vadettiği zaferi kazanamayan Hafter güçlerinin, son dönemde Rus güvenlik şirketi Wagner Grup tarafından desteklendiği iddiaları da gündeme gelmişti.

YORUMLAR 9
  • keleş 34 4 yıl önce Şikayet Et
    cibanın başı BAE in bu satılmış kıralın. er veya gec bu batının kuklasının hesabı görülmeli islam dünyasının yüzkarası
    Cevapla
  • Ert 4 yıl önce Şikayet Et
    Eğer Türkiye Libya müdahale etmezse bunu Fransa yada. İngiliz yapacak gibi geç kalinmadan anlamak lazim
    Cevapla
  • kul ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    BAE yönetimi bunun hesabını bir gün mutlaka verecekler
    Cevapla
  • Demir Ersoy 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye elini çabuk tutmalı BAE denen fitne merkezine iyi bir ders vermeli
    Cevapla
  • MERHABA 4 yıl önce Şikayet Et
    bu satılmış adi müslüman kendi gavur b.arap emirliginin boynunu koprmak gerekmezmi bu satilmişlar bize dusmanlik ediyor sisi ve bunlar ALLAH CC bunlarin cezasini versin inşallah bunlar izrailin köleleri.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Edanur'un ölümünde İBB çalışanı 4 kişiye gözaltı kararı
Kamuda yeni dönem! Memura toplu taşıma kartı geliyor