Binlerce göçmen Meksika sınırında

Orta Amerika ülkeleri El Salvador, Honduras ve Guatemala'dan ABD'ye gitmek üzere yola çıkan yüzlerce göçmen Meksika sınırına vardı. Meksikalı güvenlik güçlerinin kapattığı Hidalgo kentindeki sınıra ulaşan göçmenlerin küçük gruplar halinde ülkeye girmelerine izin verilmeye başlandı

Binlerce göçmen Meksika sınırında
Binlerce göçmen Meksika sınırında
GİRİŞ 19.01.2020 08:31 GÜNCELLEME 19.01.2020 08:32
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Ülkelerindeki şiddet, işsizlik ve yoksulluk gibi sorunlardan kaçıp daha iyi bir hayat aramak için ABD'ye ulaşmak isteyen Latin Amerikalı yaklaşık 2 bin göçmenin yolculuğu devam ediyor.

 

 

Meksika basınındaki haberlere göre, Guatemala'nın Meksika hududundaki Tecun Uman kentine ulaşan göçmenler, Meksikalı güvenlik güçlerinin kapattığı Hidalgo sınır kapısına dayandı.

AA'nın haberine göre; Meksikalı otoritelerin herhangi bir düzensizliğin önüne geçmek için kapattığı bölgede, göçmenlik idaresi yetkililerinin yalnızla belgeleri olanların içeri alınacağını duyurması üzerine kısa süreli arbede yaşandı.

 

 

Sorunun, yetkililerin sükunet çağrısıyla çözülmesinin ardından sınırdan küçük gruplar halinde girişlere izin verilmeye başlandı. Bu arada yeni grupların ulaşmasının beklendiği sınırdaki Suchiate, Hondo ve Usumacinta nehirlerinde de güvenlik önlemleri artırıldı.

Orta Amerika ülkelerinden yola çıkan çok sayıda göçmen, Guatemala ve Meksika üzerinden ABD'ye ulaşmaya çalışıyor. ABD Başkanı Donald Trump, göreve geldikten sonra Orta ve Güney Amerika'dan gelen göçmenleri Meksika sınırında bekletme kararı almıştı.

ABD ve Meksika hükümetleri arasında varılan "Meksika'da Kal" mutabakatı kapsamında, bu ülke üzerinden ABD'ye göç başvurusunda bulunan üçüncü ülke vatandaşlarının başvuru işlemleri sonuçlanana kadar sınır kenti Tijuana'da ikamet etmesi öngörülmüştü.

YORUMLAR 7
  • zafer gülten 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD acımasız bir siyasete sahip ülkedir,Beşiktaşlı adlı yorumcunun dediği gibi ilerde bir türlü imha yoluna gidecektir,örnek olarak ülkedeki eşcinsel sayısının çoğalması üzerine--aidis- adlı bilhassa eşcinselleri etkileyen virüsü yarattıkları gibi,sadece bu mültecilerin DNA sını etkileyen bir hastalık virüsü üretmeye başlıyacaklardır.
    Cevapla
  • Besiktasli 4 yıl önce Şikayet Et
    Yirmi yila kadar dünya nufusu on milyari bulacak.abd cok kisiyi öldürecek gerek ilaclarla gerek hastalikla....abd gücsüz olan ülkelerin insanini yok edecek.....mesela afrika ülkelerini......
    Cevapla
  • Uzaktan 4 yıl önce Şikayet Et
    Zamanında fakir bırakılmış toplumların tepkisi... abd onlrın kendi memleketlerinde yardım etseydi , bu olmazdı.. Osmanlı nasıl 600 sene yőnetti ??
    Cevapla
  • izmir-dobracı 4 yıl önce Şikayet Et
    koskoca abd 2 bin kişiyi almak istemiyor.ülemin düzenini bozmak istemiyorken biz 4 milyona yakın suriyeliyi ülkemize aldık barınma ve iş imkanı veriyoruz ders alın
    Cevapla
  • Arif 4 yıl önce Şikayet Et
    İranlıları, Afganları, Pakistanlıları, Iraklıları, Avrupalıları, Rusları ve Afrikalıları da işin içine katarsan rahat 7-8 milyonu bulur. Artık savaşın olmadığı olmadığı ülkelerden bile insanlar bizim ülkemize göç ediyor sanki göç edilecek başka bir ülke yok. Çalışmaya geliyorlarmış onlar çalışacak bizim insanımız, bizim gençlerimiz de işsiz kalacak öyle mi ? Sonra kalkıyorlar siz ırkçısınız diyorlar hayır ırkçı değiliz kendi milletimizi sevdiğimiz ve demografik yapımızın değişmesini istemediğimiz için bize ırkçı diyemezsiniz
    Cevapla
  • Hamdi 4 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş sen suna 5 milyon desen daha doğru olur. Yarim milyon Iraklı, Afrika ülkelerinden, Pakistan'dan, Afganistan'dan, daha saymadıklarım olabilir...
    Cevapla
  • asır 4 yıl önce Şikayet Et
    beter ol abd hep bize olcak deil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'