ABD Vuhan'dan üçüncü kez vatandaşlarını tahliye etti

ABD, yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgını sonrasında Çin'de bulunan sivil vatandaşlarını ülkeden tahliye etmek için iki uçuş daha gerçekleştirdi.

ABD Vuhan'dan üçüncü kez vatandaşlarını tahliye etti
ABD Vuhan'dan üçüncü kez vatandaşlarını tahliye etti
GİRİŞ 09.02.2020 01:34 GÜNCELLEME 09.02.2020 03:27
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, Çin'in Vuhan kentinde başlayan ve tüm dünyayı alarma geçiren yeni tip koronavirüs sebebiyle yapılan tahliyelere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

 

 

Vuhan'dan kalkan ve Amerikan vatandaşlarını taşıyan iki uçağın ABD'ye indiğini bildiren Ortagus, uçaktaki yolcuların havalimanında tıbbi tetkikten geçtiğini ifade etti.

SON İKİ TAHLİYEDE 800 KİŞİ

 

 

Ortagus, gerçekleştirilen bu son iki seferle ülkeye getirilen Amerikan vatandaşı sayısının 800 kişiye ulaştığını kaydetti.

Tahliye edilenler vatandaşların, ülkenin farklı yerlerindeki askeri üslerde kurulan karantina merkezlerine sevk edildiği biliniyor.

Ülke içinde ve dışında Amerikan vatandaşlarının sağlığını korumak için gerekli tüm tedbirlerin alındığına dikkati çeken Ortagus, ABD vatandaşlarına Çin ve özellikle Vuhan bölgesine gitmemesi uyarısında bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • izmir 4 yıl önce Şikayet Et
    aslında bir ülkeyi karıştırmak çok kolay ülkeye sokulan birkaç virüsü hayvanlara bulaştır sonra o hayvanları insanlar yer virüs yayılıp ülkeler çöker bu virüs bu hayvanda neden 50 yıldır yoktuda yeni taşıyıcı oldu
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Olumden kaçış yok
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail lobileri engellemeye çalışıyor: Erdoğan'ın ABD ziyaretinde son durum ne?
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!