İşgalci İsrail, Gazze'ye koronavirüs için tıbbi malzeme gelmesine izin vermiyor

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele için bölgeye ulaşan tıbbi malzemelerin kısıtlı olduğunu bildirdi.

İşgalci İsrail, Gazze'ye koronavirüs için tıbbi malzeme gelmesine izin vermiyor
İşgalci İsrail, Gazze'ye koronavirüs için tıbbi malzeme gelmesine izin vermiyor
GİRİŞ 23.03.2020 22:02 GÜNCELLEME 23.03.2020 22:11
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, Gazze kentinde düzenlediği basın toplantısında, "Şimdiye kadar bölgeye gelen koruyucu malzeme ve laboratuvar test gereçleri çok sınırlı sayıda. Bunlar da minimum ihtiyaç seviyesini karşılamıyor." dedi.    

Kudra, başta Birleşmiş Milletler olmak üzere tüm ilgili kurum ve kuruluşlara "Gazze'deki ablukanın kaldırılmasının yanı sıra koronavirüsle mücadele için solunum cihazı, ilaç, tıbbi malzemeler, laboratuvar ekipmanları" gibi acil ihtiyaçların karşılanması çağrısında bulundu.

İŞGALCİ İSRAİL 13 YILDIR ABLUKA UYGULUYOR

Filistin Sağlık Bakan Yardımcısı Yusuf Eburriş, dün düzenlediği basın toplantısında, 19 Mart'ta Pakistan'dan dönen iki kişiye Kovid-19 teşhisi konulduğunu, böylece Gazze'de ilk defa vaka tespit edildiğini duyurmuştu.

Sağlık Bakanlığının talimatları gereği Gazze'ye dışarıdan giriş yapanlara zorunlu karantina uygulandığını vurgulayan Eburriş, ayrıca kentte ikinci bir duyuruya kadar cuma namazlarına ara verildiğini, düğün salonları, kafeler ve restoranların kapatıldığını belirtmişti.

İsrail'in yaklaşık 13 yıldır abluka uyguladığı Gazze Şeridi'nde halk, ekonomi, sağlık, eğitim gibi pek çok alandaki kısıtlı imkanlar nedeniyle ciddi zorluklar yaşıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Sezer pek 4 yıl önce Şikayet Et
    Yetiş ümmet nerdesin...........
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah o İsrail i hak ile yeksan etsin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
DEM Parti Batman il binasında skandal görüntüler! Terör köşesi oluşturmuşlar
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!