Trump: ABD donanmasına ait hastane gemisi New York'a gelecek

ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında, ABD donanmasına ait Comfort isimli hastane gemisinin pazartesi günü New York Limanı'na varacağını açıkladı.

GİRİŞ 27.03.2020 02:21 GÜNCELLEME 27.03.2020 07:32
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Trump, Beyaz Saray'da Kovid-19 ile Mücadele Görev Gücü günlük basın toplantısında salgına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

 

ABD'deki Kovid-19 salgınının merkezi konumundaki New York'taki hastane yatağı kapasitesinin artırılması için buraya bir gemi göndereceklerini kaydeden Trump, "ABD donanmasına bağlı Comfort isimli hastane gemisi cumartesi günü Virginia'dan hareket edecek ve pazartesi günü New York Limanı'na varacak." dedi.

Trump, cumartesi günü geminin Virginia eyaletindeki Norfolk Limanı'ndan ayrıldığı sırada, kendisinin de orada hazır bulunacağını kaydetti.

 

 

''ÇİN VİRÜSÜ'' CEVABI

Bir gazetecinin "Kovid-19 için neden Çin virüsü demeyi sürdürüyorsunuz?" sorusuna Trump, "Bence virüsü artık böyle nitelendirmenin zamanı gelmişti." yanıtını verdi.

Trump, ABD'deki işsizlik rakamlarının bugün rekor seviyeye ulaşmasına ilişkin ise "Bu, kimsenin suçu değil. Bu gizli düşmanı yendiğimizde, geri dönüşümüz çok hızlı olacak." diye konuştu.

ABD'nin bazı kesimlerinde virüs vakalarının daha az olduğunu anlatan Trump, "Tarihler üzerine çalışacağız ama insanlarımız işlerine geri dönmek istiyor. Gelecek hafta başında, elimizde daha çok bilgi olacak. Ama herkes işine gücüne geri dönmeli." dedi. 

''ÇİN'DEKİ SAYILARI BİLMİYORSUNUZ''

Trump, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile bu akşam bir telefon görüşmesi gerçekleştireceklerini kaydetti. 

ABD'deki Kovid-19 vaka sayılarının Çin'i geçerek dünyada ilk sıraya yerleştiğinin hatırlatılması üzerine Trump, "Bence bu bizim ne kadar çok test yaptığımızı gösteriyor. Koronavirüs ile ilgili Çin'deki sayıları bilmiyorsunuz. Eminim Çin'in test yapıp yapmadığını söylemek biraz zor olur." dedi.

Beyaz Saray Kovid-19 ile Mücadele Görev Gücü üyesi Doktor Deborah Birx ise açıklamasında, "Şu anda ülkedeki virüs vakalarının yüzde 55'i New York'ta." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Maraşlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Bize ne kardeşim yahu gemi istanbula geliyor sanki
    Cevapla
  • Alican 4 yıl önce Şikayet Et
    Şu korona virüsü Amerika'da yaşayan para ve dev şirketlerin sahibi virüslerin kaynağı birkaç aileye bulaşsın böylesi gemilere gerek de kalmaz. Ama olar yeraltı şehirlerine inmiş, dünyayı izliyor olabilirler de.
    Cevapla
  • rrrrr 4 yıl önce Şikayet Et
    hedef şaşırtmada üstlerine yok. ispanyada olmayan virüse de ispanyol virüsü demişlerdi. şimdide abd de üretilen virüse çin virüsü.. dünyanın virüsleri 3 tür. 1 ingiltere 2 abd. 3 israil.. allah bu üçünden korusun bizi..
    Cevapla
  • sezai 4 yıl önce Şikayet Et
    Faturayı Çin'e çıkarıp yolmak isteyecek biraz da onun için çin virüsü diyor.Suudileri 11 eylül mahkeme bahanesiyle yolmuştu ya.
    Cevapla
  • Çapanoğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu Turp kafalı çok Şeytan adam gemiye kovid19 hastaları koyup hadi yavrum doğru Okyanus da ölün diyecek bakın da görün
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...
Ergin Ataman'a yapılan Siyonist tehdit anı kamerada: Yeni görüntüler ortaya çıktı