ABD'de inanılmaz koronavirüs raporu! Günde 2 bin 300 kişi ölecek, 4 ay sonra...

ABD’de yapılan araştırmada, sosyal mesafe önlemlerine rağmen 4 ay içinde yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) ölenlerin 80 bini aşabileceği tahmini yapıldı.

GİRİŞ 27.03.2020 06:26 GÜNCELLEME 27.03.2020 08:05
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Washington Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Ölçümleri ve Değerlendirme Enstitüsü (IHME) araştırmacıları, Kovid-19'la ilgili yerel, ulusal ve uluslararası düzeydeki verileri inceledi.

 

 

Yaş, cinsiyet, önceden var olan sağlık sorunları, hastaneye yatış ve ölüm oranları gibi bilgileri değerlendiren araştırmacılar; eyaletlerdeki hastanelerin yoğun bakım ve ventilatör kapasitelerini analiz ederek öngörüde bulundu.

Mevcut eğilimlere dayanarak, araştırmacıların yaptığı modellemeye göre, nisanın ikinci haftasından itibaren ülkedeki salgının kapasiteyi çok aşacağı ve ölüm rakamlarının günde 2 bin 300'lere kadar olabileceği uyarısı yapıldı.

 

 

Analizde, gelecek 4 ay içinde ABD'de yaklaşık 81 bin kişinin virüs nedeniyle öleceğinin tahmin edildiğinin altı çizildi.

"BU TAHMİNLERİMİZ, YENİLİKÇİ YOLLAR BULUNMASINA YARDIMCI OLUR"

IHME Direktörü Christopher Murray, sosyal mesafe tedbirlerine uyulması halinde bile öngörülen gidişatın bu yönde olduğunu vurguladı.

İnsanların sosyal mesafe kurallarını hafifletmesi durumunda ise salgının gidişatının keskin bir şekilde daha kötü yönde değişeceği uyarısında bulunan Murray, şunları kaydetti:

"Umarız bu tahminlerimiz, sağlık sektöründeki liderlere, önümüzdeki haftalarda hizmetlerine ihtiyaç duyacakları hastalara yönelik kaliteli bakım sunmak için bir an önce yenilikçi yollar bulmalarına yardımcı olur." 

YORUMLAR 28
  • osman 4 yıl önce Şikayet Et
    ben sorun etmiyorum istedikleri kadar ölebilirler buna ingiltere israil fransa isveç isviçre italya portekiz almanya hindistan kanada irlanda alayı dahil bitek ispanyanın endulüs mevkisi hariç tutarım
    Cevapla
  • erol/antalya 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD.ye bir şey olmaz onlar zengin adamlar. Ölen ölür kalan sağlamlar onlara yeter. Allah bilir işini.
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Afrikada Her bir 1 Günde 270.000 Çocuk ölüyor? Dünyada Türkiyeden başka hiç bir Ülkenin umurunda değil? Film gibi izliyorlar?.
    Cevapla
  • Sallama Şakir 4 yıl önce Şikayet Et
    Fazla sallama günde 27000 insan ölseydi afrika da 3 ayda insan populasyonu kalmazdı.
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence bu Haberleri kasıtlı çıkarıyorlar? Dünyaya satmak için Nisanda Aşısını,İlacını bulduk diye açıklama yaparlar?.
    Cevapla
  • Turkiyeli 4 yıl önce Şikayet Et
    Allahin sopasi Dunyada o kadar Indan ölürken seyrediyordunuz .ister Müslüman ister hiristiyan din ayrimi yapmadan insanlar ölürken sessiz kalanlar simdi neden hopluyorsunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!