Kanada, 50,4 milyon doz aşı sipariş etti

Kanada Federal Sağlık Bakanı Leona Aglukkaq, 50,4 milyon doz domuz gribi aşısı sipariş ettiklerini açıkladı.

Kanada, 50,4 milyon doz aşı sipariş etti
Kanada, 50,4 milyon doz aşı sipariş etti
GİRİŞ 08.08.2009 07:51 GÜNCELLEME 08.08.2009 07:51

Ülke genelinde Ekim ayından itibaren başlayacak olan kış dönemi grip aşısı uygulaması kapsamında kullanılacak olan domuz gribi aşısı, Quebec eyaletinde yerleşik ilaç şirketi GlaxoSmithKline tarafından üretilecek.

Kanada Federal Sağlık Bakanı Leona Aglukkaq, 50,4 milyon doz domuz gribi aşısı için yaklaşık 450 milyon Kanada Doları ödeneceğini belirterek, ''aşı, isteyen ve ihtiyacı olan her Kanada vatandaşına yapılacak. Aşı giderinin yüzde 60'ı devlet, yüzde 40'ı da Kanadalılarca ödenecek. Sipariş edilen miktarın yetmemesi halinde yenisi alınarak ülke genelinde dağıtımı yapılacak'' dedi.

Halk Sağlığı Ajansı Direktörü David Butler-Jones da, bir soru üzerine domuz gribi aşısının etkilerinin en etkin şekilde izleneceğini ve olumsuz bir durum oluşması halinde gereken müdahalenin anında yapılacağını söyledi. Butler-Jones, aşıda önceliğin hamile kadınlar, yaşlılar ve kızılderili halkın yaşadığı bölgelerde olacağını kaydetti.

Öte yandan Kanada Halk Sağlığı kurumu, domuz gribi salgının başladığı nisan ayından bu yana ülke genelinde hayatını kaybedenlerin sayısının 64'e yükseldiğini açıkladı.

(aa)

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Avrupa'ya son üç yılda gelen 50 binden fazla refakatsiz göçmen çocuk kayboldu
‘Sorun afet mi kafa mı?’ Ankara’yı sel götürdü Mansur Yavaş suskunluğa büründü