En çok satılan ve yeni çıkan kitaplar

Türk okuru geçtiğimiz hafta en çok simyacı ile tanıyıp sevdiği yazarın son kitabına ilgi gösterdi ve Aşk'ı sollattı. Öte yandan yılllar sonra bulduğu Kayıp Gül'ü de listenin üst sıralarına taşıdı. İşte geçen hafta en çok satılan ve yeni çıkan kitaplar.

En çok satılan ve yeni çıkan kitaplar
En çok satılan ve yeni çıkan kitaplar
GİRİŞ 23.10.2009 17:37 GÜNCELLEME 23.10.2009 17:37

www.ilknokta.com ve Haber 7 kitap Sayfasının stratejik işbirliği ile dağıtım şirketleri ve kitap satış zinciri bulunan mağazaların rakamlarına dayanarak hazırladığı her türlü yönlendirme ve reklam kaygısından uzak, Türkiye'nin yıllardır tartışmaya kapalı gerçek listesinde bu hafta şu kitaplar yer aldı.

Öte yandan Haber 7 Kitap Sayfasının masasına bu hafta ulaşan yeni çıkan kitaplar listesi de bu hafta hayli kabarık ve renkli bir liste oluşturdu:

Çok Satan Kitaplar Listesi

1- Kazanan Yalnızdır - Paulo Coelho - Can Yayınları

2- Aşk - Elif Şafak - Doğan Kitap

3- Binbir Çiçekli Bahçe - Yaşar Kemal - Yapı Kredi Yayınları

4- Suç ve Ceza - Fyodor Mihailoviç Dostoyevski - NTV Yayınları

5- Kayıp Gül - Serdar Özkan - Timaş Yayınları

6- Koloni - Jean-Christophe Grange - Doğan Kitap

7-Abdülmecit - Hıfzı Topuz - Remzi Kitabevi

8- Eldivenler, Hikayeler - Murathan Mungan - Metis Yayıncılık

9- Devlet-i Aliyye - Halil İnalcık - İş Bankası Yayınları

10- Cahillikler Kitabı 2: Hayvanlar Alemi - John Lloyd, John Mitchinson - NTV Yayınları

11- İmamı Azam Ebu Hanife - Yaşar Nuri Öztürk - Yeni Boyut Yayınevi

12- Çivisi Çıkmış Dünya - Amin Maalouf - Yapı Kredi Yayınları

13-Varlık Ve Hiçlik - Jean Paul Sartre - İthaki Yayınları

14- Kapital Manga Cilt 1 - Karl Marx - Yordam Kitapları

15- Başkasını Seviyorum - Ömer Özgüner - Doğan Kitap

16- Makalat - Şems-i Tebrizi - Ataç Yayınları

17- Kapital / Yeni Başlayanlar İçin - David Smith - Versus Kitap

18- Çöl Deniz - Hz. Hatice - Sibel Eraslan - Timaş Yayınları

19- Avrupa'nın 50 Büyük Yalanı - Mustafa Armağan - Timaş Yayınları

20- Gizlidir Bütün Aşklar - Maeve Binchy - Doğan Kitap

Yeni Çıkan Kitaplar

Wall Street'in Sonu - Dave Kansas - İş Bankası Yayınları
1930’ların Büyük Buhranı ile kıyaslanan çağımızın bu son büyük bunalımı gerçekten ekonomik sistemin sonu mu olacak? Yoksa karanlığın sonunda bir ışık görünüyor mu? Şu an atılması en mantıklı adımlar, yatırım tercihleri neler olabilir? Kısacası, ne yapmalıyız? Önceki dönemlerde finans sistemine dair isabetli öngörüleriyle gündeme gelen, The Wall Street Journal’ın finans yazarı Dave Kansas, elinizdeki kitapta tüm bu sorulara yanıt veriyor.

Milli Mücadele Hikayeleri - Nesime Ceyhan - Selis Kitaplar

Yorgunduk. Osmanlı devleti, on yıl olmamıştı daha cephelerde sevgili evlatlarını yitire yitire topraklarına veda edeli. Üç kıtadan Anadolu'ya sıkışan vatan, hâlâ tehdit altındaydı. Kopan her parça, yorgunluğu ve gözyaşını artırır ve her şey tükendi dendiği yerde Anadolu, son bir hayatta kalma hamlesi yapar. Mustafa Kemâl Paşa, umudun ve son hamlenin toparlayıcısı olur. Ya esir olunulacak ve hayatta kalınılacaktır; yahut ölüp evlatlara özgürlük bağışlanacaktır. Ölünür ve bu günler, canlar pahasına evlatlara bağışlanır.

Kürt Meselesi'nin Açılımı - İsmail Çolak - Nesil Yayınları
Bugün kronik bir vakaya dönüşüp nazik bir hal alan Kürt meselesi ve terör olayları, bölünmez bütünlüğümüzü ve geleceğimizi yakından tayin etmesi itibariyle ülkemizin “yumuşak karnını” teşkil etmektedir. Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğu’su ile Kuzey Irak bölgesi yüz yılı aşkındır Batılı devletlerin çıkar ve ihtiraslarının alanı haline getirilmek istenmektedir. Bu maksatla ortaya attıkları Kürt meselesi adındaki fesat tohumunu 19. yüzyıldan beri besleyip kamçılamışlardır.

Kabirde İlk Gece - Seyit Ahmet Uzun - Bilge Yayıncılık
Ahmet dünya hayatında sadece kitapların satırları arasında okuduğu, varlığına inandığı, ama hiç göremediği kanatlı varlıklarla göz göze geldi. Titriyordu. “Bu bu” diyordu “sadece ölüm sonrasında yaşanacak olaylardır”

Ay Hırsızı - Sunay Akın - İş Bankası Yayınları
Sunay Akın yeni kitabı Ay Hırsızı’nda gözünü Ay’a dikiyor ve bir arkeoloğun sabrıyla kazıyor insanlığın ortak birikiminin üzerine çöken tozu toprağı… Ortaya çıkardığı bilgiyi şair duyarlığıyla ilmek ilmek dokuyor ve okurunu hayrete düşürecek öyküler bir bir diziliyor karşımıza.

Cumhuriyet - Turgut Özakman - Bilgi Yayınevi
Emperyalizmi, paralı askerlerini, işbirlikçilerini yenmek, bu hayasızca akının kökünü kazımak, kurtuluşun sadece bir parçasıydı. Gerçek kurtuluş için Batı ülkeleri ile baş edebilecek kadar güçlü olmak, yoksulluğu, ilkelliği, geriliği, çağdışılığı, bilgisizliği yenmek, aklı özgür kılmak, aydınlanmayı yaşamak, bağnazlığa son vermek, hoşgörüyü yerleştirmek, kadın-erkek eşitliğini sağlamak, yüzde doksan üçü okur-yazar olmayan halkı bilgilendirmek, eğitmek, yurttaş olmalarını sağlamak, millet olmak, sanayileşmek, salgın hastalıkları kırmak gerekiyordu. Bunlar ancak barış döneminde başarılabilirdi.

Koko - Peter Straub - İthaki Yayınları
“KOKO...” Anlamını sadece dört adam biliyordu. Vietnam gazileri. Biri doktordu. Biri avukattı. Biri işçiydi. Biri yazardı. Birbirlerinden çok farklıydılar... ama sarsıcı bir sır onları sonsuza dek birbirine bağlıyordu.

Av - Bir Gece Evi Romanı - Kristin Cast, P. C. Cast - Pegasus Yayıncılık
Çayırın kenarında, ağaçların gölgelerinin arasında bir karaltı belirdi. Vücudunu görebiliyordum; çünkü ay ışığı, teninin pürüzsüz ve çıplak hatlarını belirginleştiriyordu. Durdum. Hayal gücüm aklını mı yitirmişti yoksa?

Kusursuz Plan - Clive Cussler - Altın Kitaplar
Nisan 1950: Montana Gölü’nün derin sularından paslı bir buharlı lokomotif enkazı çıkarılır. Lokomotifte bulunan kırk dört yıl önce ölmüş üç ceset, olayı izleyenleri hiç ilgilendirmemektedir. Onları ilgilendiren, bundan sonra olacaklardır...

Zanaatkâr - Richard Sennett - Ayrıntı Yayınları
Zanaatkâr, temel bir insani içgüdüyle ilgilidir: bir işi başka bir şey için değil de yalnız o iş için yapmak. Sözcük, endüstri toplumunun gelişiyle yitmekte olan bir yaşam tarzını akla getiriyor olsa da, zanaatkarın dünyası maharetli el emeğinin çok ötesine, bugüne, bütün insan uğraşlarına uzanıyor. Dolayısıyla, bu kitap bilgisayar programcısının, doktorun, ebeveynlerin, kısacası her yurttaşın iyi zanaatkârlığın değerlerini öğrenerek neler kazanacağını anlatıyor.

Bozkırın Efendileri - Tufan Gündüz - Yeditepe Yayınevi
“Oğuz ili göçünü çekip yürümediğin yol var mı? Evini tutup oturmadığın yurt var mı?” diyor bir Türkmen atasözü. Hakikaten Orta Asya bozkırlarından Anadolu yaylalarına kadar Türkmenlerin yurt kurup oturmadıkları yer, at sürüp geçmedikleri yol, hayvanlarını otlatmadıkları yayla, suyundan içmedikleri ırmak neredeyse yok. Türkmenler, bozkırın taş, toprak, su gibi bir parçası.

Cahillikler Kitabı 3 - Sağlık - Werner Bartens - NTV Yayınları
Kendi sağlığıyla ilgilenmeyen insan yoktur (en kötü ihtimalle sağlımız tehlikeye girdiğinde ilgilenmeye başlarız) ve vücudumuzda olan biten birçok şey sadece sıradan insanlar için değil bilimciler için bile hâlâ bir muammadır.

Yeşimtaşı Yolu - Thierry Zarcone - İş Bankası Yayınları
Rusya veya İran’dan yola çıkan kervan yolları, Çin’e varmak için, çölleri, bozkırları, yüksek dağlar ve platoları aştıktan sonra, Orta Asya ve ardından da Doğu Türkistan’dan geçiyorlardı. Bu yolların en önemlisi, Kaşgar vahasına ulaştıktan sonra, Asya’nın en geniş çöllerinden biri olan Taklamakan’ı kuzeyden ve güneyden dolanan üç güzergâha ayrılıyordu. Ardından bu yolların üçü de, Çin Seddi’nin en batı ucundaki kapıya yöneliyor, oradan da, Gobi çölü ile Kuzey Tibet’in arasından süzülen Kansu koridorunu izleyerek Çin’e dalıyorlardı.

Dünyanın İlk Günü - Beyazıt Akman - Epsilon Yayınevi
Beyazıt Akman’dan Osmanoğulları’nın öyküsü…Amerika’da yaşayan genç akademisyen yazar, üniversite kütüphanelerindeki kaynaklarla birlikte yerli ve yabancı yüzü aşkın eseri inceleyerek beş yılı aşkın bir araştırmanın ardından yazdığı İmparatorluk’la Epsilon yayınevi raflarında…

Harem / Gizemli Dünya - Alev Aksoy Croutier - Remzi Kitabevi
Harem, Ortaçağ’dan 20. yüzyıl başlarına kadar sürmüş geleneksel bir kurumdur. Dışarıdan çok az kişinin girebildiği bu kapalı dünya, esrarlı atmosferiyle pek çoklarının düş gücünü kışkırtmış, günümüze kadar gelen “harem fantezileri” üretilmesine kaynaklık etmiştir. Alev Aksoy Croutier, bu kitapta birinci elden tanıklıklardan, çeşitli dillerde yazılmış anılardan ve tarihsel kaynaklardan yola çıkarak haremin üstündeki bu esrar perdesini aralıyor. Temel olarak Topkapı Sarayı haremini ele alan yazar, okuru, araladığı bu perdeden hep merak edilen o gizemli özel dünyayı keşfe davet ediyor.

Kennedy’nin Beyni - Henning Mankel - Altın Kitaplar
Arkeolog Louise Cantor, oğlu Henrik’i evinde ölü olarak bulur. Polis, oğlunun intihar ettiğini söylese de Louise buna inanmaz. Ancak bir annenin fark edebileceği ipuçlar olayın derinliklerinde çok daha kötü şeylerin yattığını göstermektedir.

Emperyalizm - Kapitalizmin En Yüksek Aşaması - Vladimir İlyiç Lenin - Agora Kitaplığı
'Dünya, bir avuç tefeci devlet ile büyük çoğunluğu oluşturan borçlu devletler şeklinde bölünmüş durumdadır. Bir yandan üretici güçlerin gelişimi ile sermaye birikimi arasında, diğer yandan mali sermaye için 'nüfuz alanları' ve sömürgelerin paylaşımı konusundaki mevcut orantısızlığı ortadan kaldırmak için, kapitalist düzen içinde savaştan başka bir araç var mıdır? '

Günah - Hesene Mete - İthaki Yayınları
Hesenê Metê, 1980’lerin karmaşası içinde ülkesini terk etmek zorunda kalan ve İsveç’e yerleşen Kürtlerdendir. Gençlik yıllarından itibaren Kürtçe öykü ve romanlar kaleme alan yazarın bugüne değin Labirenta Cinan (Cinler Labirenti) Tofan (Tufan) ve Gotinên Gunehkar (Günah) adlı üç romanı yayımlanmıştır. Birçok çeviri kitaba da imzasını atan Hesenê Metê Kürtçenin en üretken ve özgün yazarlarından biridir.

Proust Bir Sinirbilimciydi - Jonah Lehrer - Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi
Lehrer, sinirbilimdeki son çalışmaların ışığında; Proust’un romanlarının belleğimizin, Cézanne’ın resimlerinin görme duyumuzun, Stravinski’nin müziğinin işitsel algımızın, Stein’ın şiirsel arayışlarının dil yetimizin, Woolf’un bilinçakışı metinlerinin ise zihnimizin çalışma ilkelerini nasıl da doğru bir şekilde önceden ortaya koyduklarını çarpıcı bir şekilde gösteriyor.

Liberalizm, Demokrasi ve Türkiye Modeli - Mustafa Erdoğan - Plato Film Yayınları
"Her şeyden önce, liberalizm politik bir doktrindir. Dolayısıyla liberallik de ahlaki değil politik bir duruştur. Bu demektir ki, liberalizmin normatif önermeleri esas itibariyle politik alana yöneliktir, kişilerin ahlaki tercihleri hakkında zorunlu olarak bir yön belirtmez. Liberalizm insanlara hayatı nasıl yaşamaları gerektiğini söylemez, onlara sadece bir "toplum" olarak bir arada yaşamak istiyorlarsa bunun nasıl bir genel çerçeve içinde olması gerektiğine ilişkin öneriler sunar.

Avunamayanlar - Kazuo Ishiguro - Yapı Kredi Yayınları
“Beni Asla Bırakma” adlı kitabı Time tarafından en iyi 100 roman arasında gösterilen Ishiguro’dan yepyeni bir roman daha...

Alafrangalığın Tarihi - Hilmi Yavuz - Timaş Yayınları
Alafrangalığın Tarihi, alışılmış türden bir tarih kitabı değil. Osmanlı’dan Cumhuriyet’e dönüşüm sürecinde ve elbette Cumhuriyet’ten sonra, alafrangalık, doğrudan doğruya modernleşmenin zihnî arka planını yeniden inşa etme bağlamında bir ‘kavram tarihi’ olarak ele alınmaktadır. Hilmi Yavuz’a göre ‘alafrangalık’ kavramının tarihi; modernleşme, Oryantalizm, rasyonalite (ve dolayısıyla, Aydınlanma) kavramlarının alımlanış biçimleri ile üstbelirlenmiş bir tarihtir.

Anamı da Aldım Geldim - Muzaffer İzgü - Bilgi Yayınevi
Kitaplarıyla milyonlarca okura ulaşan, adı edebiyat ve sinema ödülleriyle anılan ve ülkemizin en çok okunan yazarı MUZAFFER İZGÜ’nün parmakları yine Türkiye’nin nabzında.

Hz. İnsan - Dücane Cündioğlu - Kapı Yayınları
Nuh gemisine almadı beni; tektim çünkü. Elendim ve elenişim sırrını sulara gömdüm. Sahilsizdim. Hakikat gibi. Bir türlü göremedi dünya, ben bir hakikat idim

Bursa Mektupları - Abbott Scheider - Dergâh Yayınları
On dokuzuncu yüzyılın ikinci yarısında Bursa'da yürüttüğü misyonerlik faaliyetleri sonuncunda Bursa Protestan Kilisesi'ni kuran Alman asıllı Amerikan misyoneri Benjamin Schneider'in eşi Eliza da kendisi gibi bir misyonerdi. Bursa Mektupları, Eliza Schneider'in Amerika'da bulunan Alman Protestan Kilisesi üyelerine rapor niteliğinde yolladığı toplam 28 mektuptan oluşuyor.

Çocuklara Söz Geçirme Sanatı - Ali Çankırılı - Uğurböceği Yayınları
Sinirlenmeden, ceza vermeden, bağırmadan...Arabanızla büyük ve kalabalık bir şehrin sokaklarında seyahat ettiğinizi, daha önce hiç gitme-diğiniz bir adresi bulmaya çalıştığınızı, ancak kavşaklarda ve dönemeçlerde hiç levha bulunma-dığı düşünün.

Labirent - Çocuklarda Mahremiyet Eğitimi - Adem Güneş - Selis Kitapları
Günümüz anne babalarının en çok zorlandığı konulardan biri mahremiyet (veya cinsel kimlik) eğitimidir.Çocuklar hızla gelişip büyürken, anne babalar bu hızlı gelişim sürecinde sadece seyirci olarak kalmamalı, çocuklarının ihtiyacı olan bilgileri vaktinde vermelidir.Peki, hangi yaşta çocuğa hangi bilgi verilebilir?

Peygamberimi Merak Ediyorum - Özkan Öze - Uğurböceği Yayınları
RABBİMİZ ALLAH hakkında merak ettiğin sorulardan oluşan Allah’ı Merak Ediyorum adlı iki kitaptan sonra, sıranın Sevgili Peygamberimiz ile ilgili sorulara geleceğini az çok tahmin ediyordum.

Sorularla Açılan Pencereler -1 - Muhittin Küçük - Muştu Yayınları
• Yüce Allah’ın varlığını ve birliğini gösteren en önemli deliller nelerdir? • Allah insanları ve diğer varlıkların niçin yaratmıştır? • Allah bir tek olduğu hâlde herkesi bir anda nasıl görüyor?

Anne Babamı İyi Seç - Seyit Ahmet Uzun - Hayat Yayıncılık
Çocuk sahibi olmak başlı başına bir sorumluluk duygusu gerektirir. Bunun için çocuğu dünyaya getirdikten sonra “saldım çayıra Mevla’m kayıra” mantığıyla hareket etmek yanlışların en büyüğüdür. Sorumluluk bilincine sahip yetişkinler, çalışıp ekonomik açıdan rahat bir duruma gelmeyi çocuklarına gelecek hazırlamayla açıklarlar. Ancak aslında kendilerine gelecek hazırlamak için çalıştıkları çocuklarını, işlerine kurban ederler.

44 Bilgelik Sırrı - Gregory Mystery - Ares Kitap
Eskilerde “Gizli ve Ulaşılmaz” olan evrensel bilgi, günümüzde merak eden, arayan, araştıran, ilgi duyanlar için her zamankinden daha fazla gözler önünde artık. Bu, aynı zamanda tüm insanlığın ortak mirası ve bazı temel soruların cevaplarını içeriyor. Bu kitapta başka yerlerde erişmekte güçlük çekeceğiz, düşünce ve farklı yaklaşımlar bulacaksınız. İçlerinden kendinize uygun olanları kabul edip istediğinizi reddedebilirsiniz. Seçim size aittir. Hayatı tercihler belirler.

Karanlık Vardar - Elena Huzuri -Özgür Yayınları
Bu bir Rumeli romanı… Yunanı, Bulgarı, Türkü, Rumeni, Makedonuyla bir Rumeli romanı.Balkan savaşlarının ortasında Rumeli kaynayan bir kazan ve kazanın içinde savrulup giden hayatlar, hayaller.

Haşa Huzurdan Demokrasi Geldi - Vural Savaş - Bilgi Yayınevi
Bu kitabı okuyup bitiren herkes, “Ergenekon soruşturmalarındaki hukuksuzluklar ve bu soruşturmaların perde arkası; Federasyon tartışmaları ve ‘Kürt açılımı’; gerçek Türk aydınlarının bilmesi gereken hemen her şey, bu kitapta tam bir açıklığa kavuşmuş!” diyecektir.Bugünlerde en büyük ihtiyacımız bu çeşit kitapların yazılması ve okuyanların çoğalması...

Şarlatanlığın Tarihi - Lars Morris - Kırmızı Yayıncılık
Tarihi iki defa okuruz, ilk okumada kullanılabilir ‘gerçeklerin’ peşine düşeriz. Bu bir papazın İncil’i okuması gibi bir şeydir. İkincisinde bu işin aslı neymiş diye okuruz. Bu da şeytanın İncil’i okuması gibidir.”

Kapitalizmin Çöküşü - Richard A. Posner - Bizim Kitaplar
Sadece örtmeceden yana zengin kısır bir kelime dağarcığı, ekonominin başına gelenleri “ekonomik durgunluk” adını veriyor. Oysa bunun çok ötesinde bulunmaktayız. 1930’ların Büyük Bunalımı”ndan bu yana en büyük ekonomik krizin ortasında bulunuyoruz.

(Haber 7)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber