İran'da deprem: 7 ölü, yüzlerce yaralı

İran'ın güneydoğusundaki Sahraj bölgesini deprem vurdu. Dün akşam meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki depremde, ilk belirlemelere göre, en az 7 kişi öldü, yüzlerce kişi de yaralandı.

İran'da deprem: 7 ölü, yüzlerce yaralı
İran'da deprem: 7 ölü, yüzlerce yaralı
GİRİŞ 21.12.2010 07:27 GÜNCELLEME 21.12.2010 07:27
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yerel bir yetkilinin sözlerini aktaran Mehr haber ajansı, depremin Sahraj bölgesini vurduğunu ve kalıntıların altından 7 kişinin cesedinin çıkarıldığını belirtti.

Depremin merkez üssünün Kırman eyaletinde bulunan Hüseyinabad kentinin yakınlarında olduğunu bildiren yetkililer, depremden sonra, biri 5 büyüklüğünde olmak üzere, 22 artçı depremin kaydedildiğini söyledi.

Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

KIZILAY YARDIMA KOŞTU

Türk Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, Kerman eyaletindeki depremin ardından Türk Kızılayı Afet Operasyon Merkezinin bölgedeki durum hakkında Dışişleri Bakanlığı ile koordineli olarak incelemelerde bulunduğu, İran Kızılayı ile iletişime geçtiği bildirildi.

Bölgeye hızla yardım ulaştırabilmek adına Kuzeydoğu Anadolu Bölge Afet Yönetim ve Lojistik Merkezinden 2 tır çadır, battaniye ve katalitik sobadan oluşan insani yardım malzemesinin bölgeye doğru yola çıktığı belirtilen açıklamada, ihtiyaç duyulması halinde bölgeye ek yardım malzemesi ve uzman afet müdahale ekibi ulaştırılabilmesi için hazırlıkların tamamlandığı kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Kadir SÜTÇÜ 13 yıl önce Şikayet Et
    Meteoroloji Depremleri Tahmin Yapıyor. Meteoroloji istasyonlarındaki kızılötesi fotoğraflarında depremler iz bırakıyor. web sayfamızdaki 890. tahminde İranda deprem olacağını 10 gün önceden bilgilendirdik. Saygılar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle
İnanılmaz olay! Evsiz kişi bir yıl boyunca dolabından yiyecekleri böyle çaldı...