Asselborn: Artık Avrupa size muhtaç!

AB'nin kurucu üyesi olan Lüksemburg'dan Türkiye'nin üyeliğine tam destek... Somali ve Medeniyetler İttifakı Konferansı için İstanbul'a gelen Jean Asselborn, "Türkiye'ye ihtiyacımız var." dedi.

Asselborn: Artık Avrupa size muhtaç!
Asselborn: Artık Avrupa size muhtaç!
GİRİŞ 04.06.2012 12:59 GÜNCELLEME 04.06.2012 13:38

Hayrettin Turan'ın haberi

HEDEFE ULAŞACAKSINIZ

Somali ve Medeniyetler İttifakı Konferansı için İstanbul'a gelen Jean Asselborn, Türkiye Gazetesi Dış Haberler Müdürü Hayrettin Turan'a konuştu. Asselborn, Türkiye'nin büyümesine dikkat çekerek, "AB üyeliği hedefinize ulaşacaksınız" dedi.

Avrupa Birliğinin kurucu ülkelerinden Lüksemburg'un Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, AB'nin Türkiye'ye çok ihtiyacı olduğunu söyledi. Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Asselborn, "Türkiye, bölgede anahtar konumda bir ülkedir. AB, eğer küresel bir aktör olmak istiyorsa Türkiye'ye ihtiyacı var. Yoksa yolunu bulamaz" diye konuştu. Dünyanın çok önemli değişimlere sahne olduğunu belirten Lüksemburglu bakan, bu değişime paralel olarak Türkiye'nin güçlendiğini ve ciddi bir büyüme potansiyeli bulunduğunu söyledi.

ÖĞRENECEĞİMİZ ÇOK ŞEY VAR

Jean Asselborn şunları ifade etti:
"Türkiye'ye baktığım zaman muazzam iş birliği fırsatları görüyorum. Türkiye ile birliktelik, hem bizim hem de gelecek nesillerin çıkarınadır. Türk dış politikasının, bölgedeki gelişmelere katkısı çok önemli. Türkiye bölgede anahtar konumda bir ülkedir. Sadece parlayan bir pazar değil, aynı zamanda önemli bir siyasi aktör. AB eğer küresel bir aktör olmak istiyorsa Türkiye'ye ihtiyacı var. Yoksa yolunu bulamaz. AB'nin ve Lüksemburg'un sizden öğreneceği çok şey bulunuyor.

ÖNEMİ DAHA İYİ ANLAŞILDI

Ekonomik gelişmeler, Türkiye'nin önemini daha da iyi ortaya koydu. Ankara'nın üyelik hedefine mutlaka ulaşacağına inanıyorum. Bu doğrultuda elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Lüksemburg olarak daima Türkiye'nin AB sürecini destekledik, destekliyoruz. 2004 yılında Dışişleri Bakanı olduğumdan beri çok yakın ilişkiler içindeyim. 6 ay önce Ankara'da büyükelçilik açtık. İkili temaslarını geliştirilmesini arzu ediyorum. Lüksemburg şirketleri de Türkiye gibi büyüyen bir pazardan istifade etmek istiyor."

TÜRKİYE

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ergin Ataman'a yapılan Siyonist tehdit anı kamerada: Yeni görüntüler ortaya çıktı
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap