Esed'e soğuk duş etkisi yapacak hamle

Türk firmaları, keşif uçağımızı uluslararası sularda düşürerek dünyanın tepkisini çeken Suriye yönetimini ‘tahkim davası’ yağmuruna tutmaya hazırlanıyor.

Esed'e soğuk duş etkisi yapacak hamle
Esed'e soğuk duş etkisi yapacak hamle
GİRİŞ 26.06.2012 08:09 GÜNCELLEME 26.06.2012 14:19
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Suriye’de iş yapan Türk şirketleri Esed’in baskıları nedeniyle en az 1 milyar dolarlık tahkim davası açacak.

Tahkim davaları, Suriye’de iş üstlenen firmalar tarafından açılacak. Suriye aleyhine açılacak tazminat talepli davaların en az 1 milyar dolar olacağı tahmin ediliyor.

Türk firmalarının Suriye aleyhinde tazminat davası açmasına ilişkin karar, Esed yönetiminin Türk firmalarına, ‘teminatları yakma’, ‘hesaplarını dondurma’ gibi baskı uygulaması üzerine alındı.

Ekonomi Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Suriye Masası’na, bugüne kadar 136 firma zarara uğradığını belirterek, başvuruda bulundu. Ekonomi Bakanlığı ise Türk firmalarına, Suriye yönetiminin uygulamalarından dolayı uğradıkları zararlar için, ‘tahkime gidin’ tavsiyesinde bulundu. Bakanlığın bu uyarısının ardından, firmaların uğradıkları zararları tazmini için tahkim davası süreci başlattıkları kaydedildi. Firmaların isteyecekleri tazminat tutarları, hesaplamaların ardında netleşecek.
 
En az 1 milyar dolar olur
 
Türk firmalarının Suriye’de yaklaşık 1 milyar dolarlık iş üstlendiği dikkate alındığında, tahkim davalarının boyutunun en az 1 milyar dolar olacağı tahmin ediliyor. Tahkim davaları Dünya Bankası’nın uluslararası uyuşmazlıkları çözüm merkezinde açılacak. Merkezi Güney Kıbrıs’ta bulunan Libananco şirketinin Türkiye aleyhine açtığı tahkim davası da aynı merkezde açılmıştı.
 
Ekonomi Bakanlığı kaynakları, tahkim davalarının, Türk firmalarının bu ülkedeki haklarının tescillenmesi açısından da büyük önem taşıdığına dikkat çektiler.

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 16
  • mete bilge 11 yıl önce Şikayet Et
    daha düne kadar suriyeye demiyolu yapıyorduk ya hani?. o zaman diktatör değildi sanki, arap bahardı dedikleri bir abd projesi ortaya kondu, herşey yayrım yamalak kaldı. birde akp hükümeti komşularla olan bütün sorunların hayali ve derind evletin işi olduğunu iddia ederdi? ne oldu, hayali miymiş?
    Cevapla
  • HalitBinVelit 11 yıl önce Şikayet Et
    israilden sonra ikinci deccal esad son günlerini yaşıyor?...... .....bu bebek katili esad ve israil dünayanın başına bela oldu? anlaşılan bu bela kolay atlatılmayacak.
    Cevapla
  • samet demir 11 yıl önce Şikayet Et
    artık bu 1 milyar olayının üstüne. tası tarağı toplayıp gider. :)
    Cevapla
  • ergün şahin 11 yıl önce Şikayet Et
    esed erdoğanı çok seviyorrr. seviyor sevmiyor seviyor sevmiyor devam ediyor böyle bakalım nasıl sona erecek
    Cevapla
  • Üzeyir ARI 11 yıl önce Şikayet Et
    evet evet. çok soğukmuş...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?