Cenevre'de plajda 'art niyetli' karikatür

Avrupa'da İslam dini ve Müslümanları kötü göstermeye çalışan 'İslamofobik' figürlere bir yenisi daha eklendi. Cenevre plajında çevre kirliliği için asılan karikatürde kullanılan 'Müslüman' figürü tepki çekti.

GİRİŞ 07.07.2012 16:52 GÜNCELLEME 07.07.2012 17:03
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

İsviçre'nin Cenevre şehrindeki bir plajda çevre kirliliğine ilişkin mesajların verildiği karikatürlerin birinde yer alan 'terörist Müslüman' imajı dikkat çekti.

Plajda yer alan 'çevresel' karikatürlerde genel olarak çevre kirliliği ve ördek gibi gölde yüzen hayvanlar resmedilirken, bir karikatürde ise plajda şişeye basarak küçük bir 'kan gölü' oluşmasına sebep olan Müslüman bir şahıs betimleniyor.

"Plaja cam parçası atılması hem insanlara hem de çevreye zarar verir." mesajı verilmeye çalışılan söz konusu karikatürde, şişeye basması sonucu ortalığı kan gölüne çeviren Müslüman imajının kullanılması 'art niyetli' olarak değerlendiriliyor.

 

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 18
  • hakan kara 11 yıl önce Şikayet Et
    adamın sol eline bakın. sol eli ile yaptığı işaret illimunatinin şeytan işaretidir.
    Cevapla
  • İHSAN BULUT 11 yıl önce Şikayet Et
    dedigi gibi.... bu sadece karikatur o kadar.hep bir batinin denizindeki cevre kirliline bakin birde dogunun denizindeki cevre kirliline bakin.adamda arkadaşlarimin dedigi gibi hintli bence ama musluman tarafida var tabi.
    Cevapla
  • osman bereket 11 yıl önce Şikayet Et
    !!! temizlik !!!. ruhen, bedenen ve çevreyle temizlik, imanın ve medeniyetin gereğidir. ruhu kirli, bedeni pis ve çevresi (özellikle arka tarafı) çöple dolu bir diyarda (ki neresi olursa olsun! fark etmez) temizlikten ve medeniyetinden bahsetmek mümkün değildir. temizlik, tam bir eğitim, görgü ve bilgi işidir. temizlik eğitimi, evde ana babaya, camide imama, okullarda öğretmenler ile yerel yönetimlere büyük sorumluluklar yüklemektedir.
    Cevapla
  • Göksel ŞENTÜRK 11 yıl önce Şikayet Et
    hangi müslüman o şekilde giyinir?. her sakallı dede değilse, her başında sarığı olan da müslüman değil. açıkça belli hint fakiri giyimli hindu birisi bu.
    Cevapla
  • Metin 11 yıl önce Şikayet Et
    hindu o adam . hemen gaza gelmeyin o hindu müslüman degil sakal var diye aldanmayin haber i iyi yapin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?