'Suriye, Türk uçaklarını ördekler gibi vururdu'

Rus basınından yeni bir iddia ortaya atıldı. Suriye ile Türkiye arasındaki gerginlikte 5 Temmuz'un önemli bir tarih olduğunu vurgulayan Ruslar, Türkleri kızdıracak açıklamalarda bulundu.

'Suriye, Türk uçaklarını ördekler gibi vururdu'
'Suriye, Türk uçaklarını ördekler gibi vururdu'
GİRİŞ 24.07.2012 13:01 GÜNCELLEME 24.07.2012 13:11
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Suriye karasularına yakın bir bölgede düşen Türk askeri keşif uçağı krizini olaydan bir ay sonra farklı açıdan irdeleyen Rusya, “Ankara savaş uçaklarını kaldırıp Suriye hava savunma sistemlerini vurmaya kalkışsaydı büyük bir felaket yaşanırdı. Suriye hava savunma sistemi, Türk F-16 savaş uçaklarını lunaparktaki ördekler gibi vururdu. Sonra topyekun savaş başlardı” iddiasını ortaya attı.

Rusya yönetimine yakınlığı ile bilinen “İzvestia” gazetesi, 22 Haziran'dan sonra Türk cephesinde neler yaşandığını ilginç bir haberle duyurdu.

Haberde şu ifadelere yer verildi:

“Türk Hava Kuvvetleri'ne ait F-16 savaş uçakları filosu İncirlik Üssü'nde 5 Temmuz tarihine kadar 'Suriye’de operasyon başlat' emri verilmesini bekliyordu. Uçakların motorları ısıtılmış tutuluyordu. Bu kritik durum F-4 keşif uçağı pilotlarının bedenleri bulunana kadar devam etti. Alınan istihbarata göre Ankara Suriye’yi vurma konusunda çok ciddiydi. Türkiye’yi bu kritik adımı atmaya tek bir unsur engelledi. Türk Genelkurmayı'nın, Suriye hava savunma sistemlerinin nelere muktedir olduklarını tam olarak bilmemesi. Sonuç olarak bombardımana başla emri verilmemesi son derece isabetli karar oldu.

“Rusya son dönemde Suriye ordusuna yeni model 'Buk' uçaksavar füze bataryaları vermişti. F-16 uçakları Suriye semalarında göründükleri an bu sistem tarafından lunaparkta havalı tüfek standındaki ördekler gibi vurulurlardı. Böylece Türkiye, belirsiz şartlarda düşen keşif uçağının intikamını alayım derken, savaş uçağı filosundan olurdu. Sonra Türkiye ile Suriye arasında geri dönüşü olmayan savaşa girilmiş olurdu.”

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 51
  • saim çakır 11 yıl önce Şikayet Et
    rusya hep hain kalacak. suriyede güç savaşı var savaşı amerika cani esad ın sag kollarını öldürerek kazandı bizimde uçağımızın öcü alındı aslıda kaybeden rusya oldu rusyaya hiçbir zaman güvenmeyiniz
    Cevapla
  • hasangulten 11 yıl önce Şikayet Et
    vurdu da zaten. niye gocunuyoruz ki,vurmadı mı,bir uçağımız düşürülmedi mi. bir uçağımızı düşüren ,başka uçaklarımızıda düşüremez mi. gocunmayı bırakıp önlem almalıyız,önlem.
    Cevapla
  • bekir terzi 11 yıl önce Şikayet Et
    rusya bizi ne sanıyor.. rusyanın silahlarının yarısı zaten yerinden bile kıpırdayamaz. teknolojileri çok geride. şu an rusyayı ayakta tutan tek şeyleri nükleer caydırıcıları olması. her açıdan rusya bizimle aynı durumda. gelelim suriyenin bizi ördek gibi vurmasına. türkiye gibi bir ülkenin askeri heralde şunu akıl edebilir. suriye hava savunma slahları madem bilinmiyor. ne diye havadan saldırsın ki. 2. nokta ise içerde esada karşı yeteri miktarda düşman var. türkiye önce bu güçler vasıtası ile takviye ederek sakatlar daha sonra kara destekli operasyon yapar hava savunma sistemlerini kırar daha sonrahava saldırısı ile kiseyi yaklaştırmaz. eğer böyle bir savaş çıkacak olursa bütün kozlar türkiyede. ben hiç bir ülkenin suriyenin gücü konusunda söylediklerine inanmıyorum. eğer suriye gerçekten güçlü olsaydı kendisi konuşurdu başkalarından duymazdık hava savunması şöyle karası böyle. ...
    Cevapla
  • HAMİD B 11 yıl önce Şikayet Et
    silah tüccarı. silah ticareti yapan ülkeler kızıştı galiba rusya amerika yapımı f16 jetleri yok sayarak kendini tatmin etmek istiyor galiba. türkiye iki arada kalmadan kendi silahını üretmek zorunda rusya haklı ama yersiz kimbilir olası bir savaşta yazılımla bütün uçaklarımızın yere çakılmayacağını ... nasıl türkün türkten gayrı dostu yoksa satın aldığı silahtanda hayır beklemesin...
    Cevapla
  • Külkadir Han 11 yıl önce Şikayet Et
    türkiye enayi degil. türkiye müslüman bir halki bombalamak icin girmez.girersede önce obüslerle,sonra ucaklarla uzaktan,sonra yakindan bütün silah rampalarini indirir.sonra asker indirir,ardindan piyadeleri sürer,yerli halki silahlandirir.....bir gün türkmenleri giyindirip kusandirirsa bilinki devlet hayali güdenler simarik simarik hareket edenler neye ugradiklarini sasirirlar.bizim müslümanca kardesligimizi iyi anlasinlar .....yoksaaaaaaaa.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi