Bodo-Müslüman çatışmasında 4 ceset daha

Hindistan'ın kuzeydoğusundaki Assam eyaletinde Hindu Bodo toplumuyla Müslümanlar arasında çıkan çatışmalarda ölen 4 kişinin daha cesedinin bulunduğu bildirildi.

Bodo-Müslüman çatışmasında 4 ceset daha
Bodo-Müslüman çatışmasında 4 ceset daha
GİRİŞ 06.08.2012 13:29 GÜNCELLEME 06.08.2012 13:29

Şinhua ajansının haberine göre, eyaletin başkenti Guvahati'den bir emniyet yetkilisi, Bodoların yaşadığı bölgede durumun gergin, ancak kontrol altında olduğunu, bugün cesetleri bulunan 4 kişiden 2'sinin Çirang'da bir yardım kampında kaldıklarını, bu kişilerin muhtemelen kamptan çıktıktan sonra kaçırılarak öldürüldüklerini söyledi.

Eyalette çatışmaların olduğu bölgelerde sokağa çıkma yasağı ve vur emri uygulanıyor.

Assam eyaletinde 20 Temmuz'da Bodolarla Müslümanlar arasında toprak kavgası nedeniyle baş gösteren çatışmalarda en az 56 kişi yaşamını yitirdi, yarım milyon kişi evsiz kaldı.

Bölgeye konuşlandırılan paramilis güçler, durumu kontrol altına almayı başaramazken, Bodo liderleri, ''Müslüman köktencilerin, şiddete dahil olmaları için komşu Bangladeş'ten casuslar gönderdiğini'' iddia ediyorlardı.

Bodoların, Bangladeş'ten gelen casuslar olarak gördükleri Müslümanların bölgeye yerleşmesine uzun süredir karşı oldukları biliniyor.

Hindistan Başbakanı Manmohan Singh, 28 Temmuz'da bölgeye düzenlediği gezide, kurbanlara olaylarla ilgili ''düzgün bir soruşturma'' yapılacağı konusunda teminat verdi.

İçişleri Bakanı P. Çidambaram da 30-31 Temmuz tarihlerinde bölgeyi ziyaretinde, ''Bangladeş'ten sızmaların, Assam'da ciddi bir sorun olduğunu'' kabul etmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Pistte korku dolu anlar! Dev uçak az kalsın çakılıyordu
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?