Kırgızistan'da koalisyon çatlağı

Kırgızistan'da koalisyon hükümeti ortağı Ata Meken Partisi, Başbakan Ömürbek Babanov'u güven oylaması yoluyla düşürmek için sonbaharda konuyu gündeme getireceğini açıkladı.

Kırgızistan'da koalisyon çatlağı
Kırgızistan'da koalisyon çatlağı
GİRİŞ 13.08.2012 12:08 GÜNCELLEME 13.08.2012 12:08

Ata Meken Partisi yetkilileri bugün düzenledikleri grup toplantısında, hükümetin düşürülmesi için diğer partilere de çağrı yaparken güven oylaması konusunu sonbaharda meclis genel kuruluna taşıyacaklarını açıkladı.

Meclis tatile girmeden önce hükümeti düşürmek için milletvekillerinden imza toplamaya çalışan ancak başarılı olamayan parti yönetimi, Başbakan Babanov'u Bişkek'teki ABD askeri hava üssündeki inşaat işlerinde yolsuzluk yapmakla suçluyor.

Başbakan Babanov, önceki gün Issık Göl eyaletindeki ziyaretinde, güven oylaması çalışmalarını yakından takip ettiğini belirterek, "Sonbaharda meclise diyeceklerim var" demişti.

Geçtiğimiz Aralık ayında Sosyal Demokrat Parti, Cumhuriyet, Ar Namıs ile Ata Meken partileri arasında koalisyon hükümeti kurulmuş ve başbakanlık görevine Cumhuriyet Partisi lideri Ömürbek Babanov seçilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle