Muhalif lider Arakan Müslümanları sorusuna kızdı

Myanmar'ın Nobel Barış Ödülü sahibi muhalefet lideri Aung San Suu Kyi, Japon gazetesi Mainichi'nin Arakan eyaletinde yaşayan Müslümanların çektiği eziyete ilişkin sorusuna kızdı.

Muhalif lider Arakan Müslümanları sorusuna kızdı
Muhalif lider Arakan Müslümanları sorusuna kızdı
GİRİŞ 22.11.2012 12:15 GÜNCELLEME 22.11.2012 12:15
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Suu Kyi, bunun hükümetin sorunu olduğunu savunarak, "Bana neden soruyorsunuz?" diye çıkıştı.

Myanmar, ABD Başkanı Barack Obama'nın yaptığı tarihi ziyareti ile dünyanın gündemine oturmuştu. Barack Obama, Myanmar yönetiminin demokratikleşme yolunda attığı adımları övmek için gittiğini söylemişti. Obama ziyareti sırasında, ülkenin Nobel ödül sahibi muhalif lideri Suu Kyi ile de görüşmüştü. Demokratikleşme adımlarına karşın Arakan eyaletindeki Müslümanlar, Myanmar yönetiminin eziyetine hedef olmaya devam ediyor. Suu Kyi ise bu konuda sessiz kalması nedeniyle eleştiriliyordu. Japon gazetesi Mainichi'nin Arakan eyaletinde yaşananlara ilişkin sorusuna hedef olan Suu Kyi ise gazeteciye çıkıştı. Gazetenin, "Arakan'daki Müslümanlar, hem Thein Sein iktidarı hem de sizin için büyük bir siyasi sorun ve ikilem. Ne düşüyorsunuz?" şeklindeki sorusuna karşılık Suu Kyi, "Hükümet için sorun. Bana neden soruyorsunuz. İktidarın düşünmesi gereken bir sorun." diye konuştu.

ANAYASA DEĞİŞMELİ

Myanmar'da yaşanan demokratikleşmeye ilişkin soruları yanıtlayan Nobel ödüllü muhalif, Thein Sein yönetiminin anayasayı da değiştirmesi gerektiğini söyledi. Suu Kyi, "İktidar demokratikleşme konusunda samimiyse anayasayı değiştirmeleri gerekir." ifadelerini kullandı. Demokratikleşme sürecinde çok sayıda ülkeden yardım aldıklarını belirten Suu Kyi, ancak ülkenin kaderinin halkın elinde olduğunu, asıl mücadeleyi kendilerinin vermesi gerektiğine dikkat çekti. Devlet başkanı olup olmayacağına yönelik bir soruya da "hayır" cevabı vermeyen Suu Kyi, "İnsanların tercihleri olabilir. Demokrasilerde işler böyle ilerler." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • muhalif 11 yıl önce Şikayet Et
    bu da aynı. herkes eşittir, bazıları daha eşittir diyenlerden. başa geçse arakanlı kardeşlerimizin sorunlarına eğilir mi ? hiiiiç sanmıyorum. az buçuk izanı, insafı olan o soruya böyle bir cevap vermezdi. ahanda bir kemal abi de orada, bu da abla şekli
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü