Solomon Adaları'nda 8.0 Büyüklüğünde deprem

Pasifik Okyanusu'nun güneyindeki Solomon Adaları açıklarında 8,0 büyüklüğünde deprem oldu. Sarsıntının ardından tsunami uyarısı yapıldı.

Solomon Adaları'nda 8.0 Büyüklüğünde deprem
Solomon Adaları'nda 8.0 Büyüklüğünde deprem
GİRİŞ 06.02.2013 04:51 GÜNCELLEME 06.02.2013 12:10

Solomon Adaları açıklarında 8.0 şiddetinde meydana gelen deprem sonrası oluşan tsunami yüzünden en az 5 kişi hayatını kaybetti. Güney Pasifik genelinde tüm ada ülkeleri kırmızı alarma geçerken bölgedeki ada ülkelerde de tahliyeler başladı.

Solomon Adaları'nın 340 kilometre doğusundaki Kira Kira bölgesinde meydana gelen deprem sonrası Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi Avustralya ve Yeni Zelanda'da olmak üzere birçok Pasifik ülkesine uyarıda bulundu.

Santa Cruz Adası'nın Lata kentinde yüksekliği 1 metreye kadar çıkan dalgalar sonrası bazı köyler ve merkezi havaalanı sular altında kalırken, insanlar şehrin yüksek yerlerine kaçtı. Büyük deprem sonrası kentte şiddeti 6.6'dan yüksek 30'dan fazla deprem oldu. Lata Hastanesi baş hemşiresi Augustine Pilve yaptığı açıklamada 5 kişinin öldüğünü ve ölenlerden birinin 10 yaşında bir çocuk olduğunu söyledi.

Solomon Adaları'nda Pasifik Ateş Halkası olarak adlandırılan ve 2007 yılında 8.1 şiddetinde yaşanan deprem sonrası oluşan tsunamide en az 50 kişi ölmüş ve onlarca köy yok olmuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Avrupa'ya son üç yılda gelen 50 binden fazla refakatsiz göçmen çocuk kayboldu
İYİ Parti'de devir teslim töreni gerçekleşti