TYB Şiir Günleri başladı

TYB ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültürel ve Sosyal İşler Daire Başkanılığı'nca bu yıl ilki düzenlenen "Şiir Günleri" başladı.

TYB Şiir Günleri başladı
TYB Şiir Günleri başladı
GİRİŞ 18.10.2014 22:24 GÜNCELLEME 18.10.2014 22:24

TYB İstanbul Şubesi'nden yapılan açıklamaya göre, açılış töreni, birliğin Sultanahmet'teki medresesinde gerçekleştirildi.

Proje Koordinatörü Davut Göksu'nun program hakkında bilgi vermesiyle başlayan törende konuşan TYB İstanbul Şubesi Başkanı Hüseyin Öztürk, Şiir Günleri'ni, milli kültüre katkıda bulunmak, yeni şairleri gün yüzüne çıkarmak, halkla buluşturmak ve bu şairlerin şiirlerini okutmak amacıyla düzenlediklerini anlattı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, şiir anlayışını "Benim için şiir isyandır, bir muhalif duruştur. Ben şiiri böyle okuyorum, kendi yazdıklarımda da bir muhalif duruş var. Şiir, küreselleşmenin ortaya çıkardığı tek tipleşmede, kendimizi ve söyleyeceklerimizi sorgulamada güzel bir araçtır" şeklinde ifade etti.

Açılışın ardından bu yıl içinde çıkan şiir kitapları ve yayınlanan şiirlerin değerlendirildiği "Yıl Boyunca Şiir" başlıklı panel gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Ali Ural'ın yaptığı panelde Hicabi Kırlangıç, Adnan Özer ve Mustafa Aydoğan konuştu.

Etkinlikte, TYB Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Çalışan'ın moderatörlüğünde yapılan "Şiirin Bağbozumu" adlı panelde ise Bülent Parlak, Suavi Kemal Yazgıç, Murat Sözer, Şafak Çelik, Murat Koparan, Meryem Kılıç, Taner Taştekin ve Hüseyin Karaca görüşlerini dile getirdi, şiirlerini okudu.

"Şiir Günleri" 6 gün sürecek. Etkinliğin son günü, programa katılan şair ve yazarlar boğaz gezisi yapacak. Şiir Günleri'ne özel planlanan ve hafta boyunca sürecek röportajların, köşe yazılarının, haberlerin yer alacağı "Şiir Gazetesi" hazırlanacak ve katılımcılara dağıtılacak.

Etkinlik süresince devam edecek anket çalışması ile Cumhuriyet döneminin en sevilen 12 şiiri belirlenecek. Bu kapsamda "www.onikisiir.com" sitesindeki şiirlere oy verilebilecek. Bu çalışma sonunda belirlenen 12 şiir, TYB İstanbul Şubesi'nin Sultanahmet'teki medresesine asılacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı