Ehliyet alacaklar dikkat! Artık bu da gerekecek

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği'nde değişiklik yaptı.

Ehliyet alacaklar dikkat! Artık bu da gerekecek
Ehliyet alacaklar dikkat! Artık bu da gerekecek
GİRİŞ 04.03.2014 11:37 GÜNCELLEME 05.03.2014 04:59
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Bugünkü Resmi Gazetede yayımlanan değişikliklere göre, sürücü kursuna kaydolan adaylardan istenecek belgeler arasına 'parmak izi alındı belgesi' de eklendi. Böylece bugünden itibaren kursa kaydolanlar parmak izi belgesini de sunmak zorunda olacaklar.

DİREKSİYON SINAVINI GEÇEMEYENE İLAVE DERS ŞARTI

Teorik ve direksiyon eğitimi dersi sınavlarına herhangi bir nedenle girmeyenlerle teorik sınavda başarısız olanlar yeniden kursa devam etmeksizin ve kurs ücreti ödemeden aralıksız üç dönem daha sınavlara girebiliyor. Ancak bugünden itibaren direksiyon eğitimi dersi sınavında başarısız olan kursiyerler, her sınavdan sonra, kayıtlı oldukları kurstan en az iki saat direksiyon eğitimi dersi almak zorunda kalacaklar. Ve bu sınav hakkı üç kereyle sınırlı olacak. Oysa mevcut uygulamada direksiyon sınavını geçemeyenler, ilave derse gerek kalmaksızın üç dönem sınava girebiliyorlardı.

ÇALIŞANIN SİGORTASINI YATIRMAYAN, KURSİYER KAYDI YAPAMAYACAK

Yönetmelikte en dikkat çeken yenilik ise sürücü kursu çalışanları ile ilgili oldu. Sigortasız çalıştırmanın yaygın olduğu bu sektöre 'yeni kursiyer kaydı' için sigorta prim borcu bulunmama şartı getirildi. Yani, Sosyal Güvenlik Kurumu'na prim borcu bulunan kurslar, borçlarını ödeyene kadar yeni dönem açmalarına izin verilmeyecek. Yönetmeliğin bu hükmü üç ay sonra yürürlüğe girecek.

YORUMLAR 6
  • zekeriya kaya 10 yıl önce Şikayet Et
    Bunda büyütecek bir şey yok. . Ehliyet almaya hak kazanan kişi zaten emniyete gittiğinde ehliyeti alabilmek için bütün parmaklarının hatta elinin avuç içi izini veriyordu. Ama bu esnada inanılmaz kuyruk oluştuğu için hem çalışan hem de ehliyet alan kişi beklemek zorunda kalıyordu. Yeni uygulama sayesinde en azından emniyetteki kuyruk sıkıntısı olamayacak işimiz daha çabuk bitecek. İyi olmuş iyi.
    Cevapla
  • karahan 10 yıl önce Şikayet Et
    insan haklarindan bahseden arkadas. avrupanin bircok ulkesinde kimlik, pasaport alirken barnanin!! izini alirlar devletin bundaki amaci bellidir bunu sulandirip salya sumuk aglamanin bir anlami yoktur ya bir yol gosterin yada yoldan cekilin ,.,
    Cevapla
  • mubinkoçal 10 yıl önce Şikayet Et
    ehliyet. ehliyet sinavı aslında tamamen değişmeli birincisi yazılı imtihanda çok gereksiz sorular soruluyor mesela motordan oyle sorular varki şimdiki araçlardan zaten anlamaz direksiyon imtihanı yetersız oyle gunde 10-15 dakka eğitimle şoforluk öğrenılmez ,2 saat deniyor şoforluk oyuncakmı ki 2 saat te öğrenılsın olması gereken bir aylık eğitimden sonra ehliyetı vereceksın ancak veriliş tarihinden itibaren bir yıl veya iki yıl yanında 5 yıllık ehliyetli şofor olmadan araç kullanamıyacak
    Cevapla
  • Murat Kara 10 yıl önce Şikayet Et
    Suç İşlemeyeceğinin Garantisi Var mı?. Neden insan haklarına aykırı? Kimin suç işlemeyeceği garanti? Başınıza bir hal geldiğinde de sanığın bulunmamasını eleştiriyorsunuz ya! Siz neden sanık olamazsınız? Pekala olabilirsiniz ve başkalarının hakkını gaspettiğinizde devlet size en kısa sürede ulaşacaktır. Bundan neden gocunasınız?
    Cevapla
  • halil uysal 10 yıl önce Şikayet Et
    çok doğru bir uygulama. böyle uygulamalara karşı çıkarak kişiler kendilerinde ki suç işleme potansiyelleri olduklarını savunuyorlar demektir... suç işlemeyeceksen eğer neden parmak izi vermekten çekiniyorsun diye sorgulamak gerekiyor yada suç işledin yakalanmaktan korkuyorsun... ben sonuna kadar böyle uygulamaları destekliyorum... parmak izi verdim diye hürriyetimden yoksun olacak değilim... kimse de hürriyetten yoksun olmaz çıksın içimizde ki en basit suçlular veya en ağır suçu işleyen herkes...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yüksek İstişare Kurulu toplantısında "anayasa" ele alındı
Şanlıurfa'da inanılmaz olay! Bir şehre yetecek elektriği kaçak kullanırken yakalandılar