Sınav stresini yogayla atıyorlar

Şanlıurfa'da özel bir okulda eğitim gören lise öğrencilerine, sınav stresinden uzaklaşmaları için yoga yaptırılıyor.

Sınav stresini yogayla atıyorlar
Sınav stresini yogayla atıyorlar
GİRİŞ 22.04.2014 15:36 GÜNCELLEME 22.04.2014 15:36

Celal Çiftçi Anadolu Sağlık Meslek Lisesinde eğitim gören yaklaşık 100 öğrenci, ders öncesi okul bahçesinde yoga yapıyor. Yoga eğitmeni Halil Çuhadaroğlu eşliğinde egzersiz yapan öğrenciler, sınav stresini eğlenerek atmaya çalışıyor.

Çuhadaroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, yoganın, insanların zihinsel ve fiziksel gelişimine katkı sağladığını söyledi.

Öğrencilerin ilgisinden memnun olduğunu vurgulayan Çuhadaroğlu, "Yoga, sağlıklı bir yaşam için çok önemli. Çünkü bu felsefe tamamen kas, kemik, soluma ve kan dolaşımıyla ilgili. Yoga yapanlar güçlü bir beyin ve fizik yapısına sahip oluyor" dedi.

Bölge insanın yogaya yabancı olduğunu dile getiren Çuhadaroğlu, şöyle konuştu:

"Aslında yoganın birçok hareketi ibadetimizle benzerlik gösteriyor. Mesela namaz kılarken oturup kalkıyoruz. Bunun yanında bel ve boyun fıtığı rahatsızlıklarında boynu çalışması için sağa sola hareket ettiririz. Namazda selam verirken de o hareketi yaparız. Dolayısıyla İnsanımızın yaşam şekli yogayla uyuşuyor."

Okulun yönetim kurulu başkanı Celal Çiftçi de öğrencilerin yıl sonu yoğun sınav stres yaşayan öğrencilerine yönelik yoga eğitimine başladıklarını söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...