YTÜ'lü öğrenciler ödüle doymuyor

YTÜ Mimarlık Fakültesi Öğrencileri ulusal çapta iki yarışmada dereceye girdi. Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden takımların katıldığı yarışmalarda YTÜ mimar adaylarının bulunduğu takımlar birincilik ve ikincilik kazandı.

YTÜ'lü öğrenciler ödüle doymuyor
YTÜ'lü öğrenciler ödüle doymuyor
GİRİŞ 08.05.2014 14:54 GÜNCELLEME 08.05.2014 14:54

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Mimarlık Fakültesi öğrencileri, Türk Yapısal Çelik Derneği ve İzocam tarafından düzenlenen iki ayrı yarışmada ödüllere adeta ambargo koydu. Türk Yapısal Çelik Derneği tarafından düzenlenen PROSteell yarışmasında YTÜ ekibi birinci olurken, İzocam tarafından düzenlenen Üniversite Öğrencileri Yalıtım Yarışması'nda ise YTÜ ve Bilgi Üniversitesi öğrencilerinden oluşan ekip ikinciliği kazandı.

YTÜ Mimarlık Fakültesi öğrencilerine ilk ödül Türk Yapısal Çelik Derneği tarafından bu yıl 14.'sü düzenlenen PROStell yarışmasından geldi. Çelik malzeme ile yaratıcı çözümler geliştirmek üzere, mimarlık ve mühendislik bölümü öğrencilerinin birlikte çalışmalarını teşvik etmek amacıyla düzenlenen yarışmaya toplam 31 grup, projeleri ile başvurdu. Bu yıl, "Afet Konutları Çelik Sistem Tasarımı" teması altında yapılan yarışmada, YTÜ Mimarlık Bölümü öğrencilerinden Oğuzhan Aydın, Yücel Demir, Burçak Sönmez, Sinan Tuncer ile Boğaziçi Üniv. İnşaat Mühendisliği Bölümünden Şenol Keskin'den oluşan ekip, birinci oldular.

Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencilerine bir ödül de İzocam tarafından düzenlenen 'Yalıtım Yarışması'ndan geldi. Yarışmada ODTÜ-Viyana Teknik Üniversitesi öğrencileri birinci olurken; Yıldız Teknik Üniversitesi Mimari Tasarım Y. Lisans öğrencisi Esra Yılmaz, İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimari Tasarım Y. Lisans öğrencisi Mete Keskin ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimari Tasarım Y. Lisans öğrencisi Alperen Türk'ten oluşan ekip ikinci; İTÜ ekibiyse üçüncü oldu.

Ulusal etapta dereceye giren projeler, Saint-Gobain Insulation tarafından 28-30 Mayıs 2014 tarihlerinde Bükreş'te düzenlenecek Multi Konfor Binalar Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü