TOGEMDER'den Başakşehir'e yeni okul

Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEMDER) ve bağışçıların desteğiyle Başakşehir Nurettin Topçu İlköğretim bahçesinde Anaokulu açtı.

TOGEMDER'den Başakşehir'e yeni okul
TOGEMDER'den Başakşehir'e yeni okul
GİRİŞ 09.05.2014 16:54 GÜNCELLEME 09.05.2014 16:54

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde kurulan TOGEMDER'in ilçede eğitime kazandırdığı üçüncü okul olan Mehmet Büyükekşi Anaokulu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu tarafından açıldı.

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın ev sahipliğini yaptığı açılışa, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun yanı sıra İlçe kaymakamlığını temsilen Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran, Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş, Hatice Demiralay, okul öğretmen ve öğrencileri katıldı.

'Hayırlı girişimler devam etsin'

TOGEMDER'in "Anasınıfsız Okul Kalmasın" projesi kapsamında Hayırsever Zehra Büyükekşi'nin desteği ile yapılan 'Mehmet Büyükekşi Anaokulu' açılış töreninde konuşan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu anaokullarının çok önemli olduğunu dile getirdi, "Anaokullarımız sağlıklı, donanımlı, üretken bireylerin yetişmesi için çok önemli. Bugün burada çok güzel bir günü yaşıyoruz, hep birlikte. Herkesin mutluluğu yüzlerinden okunuyor. Bu mutluluğu bizlere kazandıran hayırseverlerimiz Mehmet Bey'e, kıymetli eşlerine çok teşekkür ediyorum. Zehra Hanım kendi yaptırdığı okulun ismini eşinin doğum günü olan bugünde sürpriz yaparak eşinin ismini verdi. Bu gerçekten çok güzel bir hediye. TOGEMDER'e ve Emine Hanımefendi'ye de anne gönlüyle yaptığı çalışmalardan dolayı şükranlarımı sunuyorum. Bu hayırlı girişimlerin sayısının artmasını temenni ediyorum."

Açılış töreninde ev sahibi olarak söz alan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, sözlerine hayırseverlere teşekkür ederek başladı. Başkan Uysal, "Bu okul ve çaba ilçemize önemli bir çabadır. İlçemiz yeni kurulduğu için her şeyi tam olarak görünse de özellikle bizim orta bölge olarak adlandırdığımız mahallelerimizde eğitim alanında büyük sıkıntılar vardı. Çok şükür ki, yönetimler ve hayırseverlerimizin destekleri ile bu eksikliği büyük oranda giderdik. Sınıflarımızdaki öğrenci sayılarını açılan yeni okullarımızla azalttık. Daha önceleri anaokulları yalnızca çalışan annelerin çocuklarını gönderdiği yerler olarak biliniyordu. Şimdi ise anaokullarının önemi anlaşıldı. Okul yaşına gelen çocuğumuza anaokulu imkânı sağlamak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz."

'Daha sağlıklı, donanımlı nesiller için çalışıyoruz'

Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz yaptığı konuşmada 'çocukların ruh ve beden sağlığı, gelişimi için anaokullarının çok önemli olduğunu belirterek, hayırseverlere ve TOGEMDER'e teşekkür etti. Ramazan Yılmaz sözlerini eğitim kurumlarının bu gibi güzel çabalarla çoğalması temennisiyle sözlerini tamamladı.

700'den fazla okulun açılmasına vesile olduklarını belirten TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran ise yaptığı konuşmada, "Başakşehir'e hayırseverlerimizle yaptığımız 3. Okulumuz. Bu okulda yetişen çocuklarımız daha sağlıklı daha üretken bireyler olacaklardır." dedi.

Gülbaran, TOGEMDER bünyesinde gerçekleştirilen çalışmaları da anlattı, "Kurumumuz bünyesinde 'erken tanı, erken hayat' ismiyle öğrenim güçlüğü çeken, hiperaktif çocuklarımız için özel eğitim kurumları açacağız. Bir diğer projemiz, annelerimizin daha güçlü bireyler olarak topluma kazandırılması için başlattığımız 'geleceğe annemle yürüyorum'. Ayrıca anaokullarımızda 'temiz sınıf, sağlıklı nesil' projemiz ile daha sağlıklı, donanımlı nesiller için çalışacağız."

Anaokulunun yapılmasını sağlayan hayırseverler, Zehra ve Mehmet Büyükekşi'nin de teşekkür konuşması yaptığı açılış töreni kurdele kesimi ile son buldu. Açılışın ardından İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu 3 dersliği ve oyun sınıfı bulunan okulu gezdi, öğrencilerle sohbet etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fed, piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı
ABD'de Gazze'ye destek yürüyüşü sonrası polislerden kız öğrenciye işkence!