Özel okula gidecek öğrencilere müjde!

2014-2015 eğitim-öğretim yılında özel okula devam edecek 250 bin öğrenciye eğitim-öğretim desteği verilecek.

Özel okula gidecek öğrencilere müjde!
Özel okula gidecek öğrencilere müjde!
GİRİŞ 07.08.2014 10:30 GÜNCELLEME 07.08.2014 15:08
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Öğrenci başına verilecek destekler, 2 bin 500 TL ile 3 bin 500 TL arasında değişecek. Okul öncesi kurumlarına gidecek öğrencilere 2 bin 500, özel ilkokullara gidecek öğrencilere 3 bin TL, özel ortaokul ve liselere gideceklere de yıllık 3 bin 500 TL ödeme yapılacak.

DERSHANE ÖĞRENCİSİNE 3 BİN TL

Dershanelerden özel okula dönüşecek temel liselere devam edeceklere de verilecek eğitim öğretim desteği 3 bin TL olarak belirlendi.

MEB ile Maliye Bakanlığınca hazırlanan "2014-2015 eğitim ve öğretim yılında özel okullarda öğrenim görecek öğrenciler için eğitim ve öğretim desteği verilmesine ilişkin tebliğ" Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

TOPLAM 250 BİN ÖĞRENCİ

Tebliğe göre, 2014-2015 eğitim öğretim yılında özel okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim okullarına devam eden 250 bin öğrenciye eğitim ve öğretim desteği verilecek. Okul öncesi ve ilkokullara 50'şer bin, ortaokul ve liselere 75'er bin olmak üzere toplam 250 bin öğrenci desteklerden yararlanacak.

İllere göre eğitim ve öğretim desteği verilecek okul kademe ve türleri, öğrenci sayısı, öğrenci ve okul seçilmesine ilişkin ölçütler ile diğer ilgili hususlar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanacak kılavuzda belirtilecek.

PEKİ NEYE GÖRE VERİLECEK?

Sosyo-ekonomik gelişmişlik seviyelerine göre eğitim ve öğretim desteği verilecek öğrencilerin illere dağıtımında ise tabloda yer alan katsayılar kullanılacak.

Okul öncesi eğitime devam eden öğrencilerden 48-66 ay yaş grubunda olanlar eğitim öğretim desteğinden yararlanabilecek.

AZ TALEP OLURSA MEB DEVREYE GİRECEK

İllere okul türlerine göre ayrılan öğrenci kontenjanından az talep gelmesi durumunda MEB, boş kalan kontenjanları aynı okul türünden talebin fazla olduğu illerde kullanabilecek. Eğitim öğretim desteği, Milli Eğitim Bakanlığı bütçesine bu amaçla konulan ödenekten karşılanacak. Ödemeye ilişkin usulleri belirlemeye MEB yetkili olacak.

Eğitim öğretim desteği verilen okul türleri, destek tutarları ve öğrenci sayıları şöyle:

Okul Türü

Destek Tutarı (TL)
 Destek Verilecek Öğrenci Sayısı

1-  Okul Öncesi Eğitim Kurumu
 2.500
 50.000
2-  İlkokul
 3.000
 50.000
 3- Ortaokul
 3.500
 75.000
 4-  Lise
 3.500
 75.000
 5- Temel Lise
 3.000
Toplam
 250.000

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • mehmet demir 9 yıl önce Şikayet Et
    Devlet Okullarında okuyanlara. Özel okulda okuyan öğrenciler başvuru yapamıyorlar. Sadece devlet okulunda okuyan öğrenciler için verilecekmiş milli eğitim bakanlığının verdiği bilgidir. Bende de devlet memuru emeklisiyim çocuğumu özel ortaokula gönderiyorum harcamalarımızdan kısarak ama bundan yararlanamıyorum. Bence çok saçma bir uygulama olmuş ben iş adamı değilim ki.
    Cevapla
  • and 9 yıl önce Şikayet Et
    özel okulda okutan veli devletine en büyük yardımı yapıyor. benim çevremde nice zenginler var ilk orta lise ve üniversitede asla çocugunu özel okula vermiyor cimrilik diz boyu orta direk vatandaş zaten devlete yük getirmek zorunda ama zengin veya orta halli eğitime gönül vermiş aileler enayimi sen çocugunu tüm okullarını devletten bekle özel okulda okutanada destek yerine köstek ol insaf o insanlar ne sıkıntılarla okutuyor gerekirse kredi alıp okutuyor ayrıca özel okulda okuttun devlete yük olmadın sağol deyipte askerlitenmi kaçınıyor yada benim çocuğum özel ünv. mezunu mecburi hizmet tıpta diş hekimliğinde yapmıyacak diye bir imkanmı var parasını seven nice insanlar paralarına para katmak için devleti okutup yıllara sari ciddi bir servet yapıyorlar ortalama bir hesapla 17.yıl eğitim olsa özel okula bir talebe için verilen para 300.350.bin lirayı bulur bu ailelere eline sağlık diyenmi var yapılan bu yardım bence devede kulak ama bunada çok şükür diyorum .
    Cevapla
  • Turgut İşleyen 9 yıl önce Şikayet Et
    Adaletsiz ben devlet okulunda okutuyorum diyen arkadaşlar. Ben devlet memuruyum diyen yada devlet okulunda okutuyorum diyen arkadaşlar çocuk sadece devlet okulunda mı yoksa her sene özel hoca dershaneye gitmiyor mu , özel okula gönderenler zengin değil aksine özel hayatından kısıp gönderenlerden oluşuyor. 3 ayda bir sinema , ayda bir 4 kişilik pizza yada dönercide yenilen bir İskender , 3 yada 4 yılda bir kiralanan bir ev ile yapılan tatil , bankanın hediye ettiği cep telefonu , yıl sonu indirime giren kıyafetler , 1300 motor klasik dizel araçlar , özele gönderilerek ek ders yada kurslara para vermektense anneye düşen eğitimcilik ile özele çok rahat gönderebilirsiniz buna inanın. Devlet memuruyum diyorsunuz ama elinizde 2000 tl lik cep telefonu , özel araba ve yıllık tatilleriniz buna inanın çocuklarınızın eğitimine yeterde artar bile. Kendinden fedakarlık yapmadan zaten gönderim gerçekleşmiyor.
    Cevapla
  • Banazlı 9 yıl önce Şikayet Et
    Adaletsiz Bir Yaklaşım. Bir devlet memuru olarak zaten çocuğumu özel okula gönderemeyeceğim. Buda zengine yaradı...
    Cevapla
  • Yigido Makrofaj 9 yıl önce Şikayet Et
    Gayet Adil! Olması gerekendi!!. Mustafa Kardeşim! adil değil demişsin! Bir çocuğun devlete maliyetini bilmiyorsun galiba? Ben de özel okula gönderiyorum (ilk Ok.) ama bir ünv. hocası olmama rağmen (22 yıllık hizmet, Doc.) 3,500 Tl maasla, yemiyor, kendimizden kısıyoruz (9 yıllık cep tl num var!). Ben cocuğumu devlet okuluna gondersem, yıllık 6 bin TL maliyeti olacak TC ye. bunun yarısını bana odeyerek aslında devlet, sana gore benden 3 bin TL kazacli! buradan bak bir de!!! ... Ozgur, kendi yolunu cizen, vesayetlerden kurtulmus, halkın iradesi ile yönetilmek için pazar günü elbette RTE!!! Şahlan Türkiyem...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!