Bakan Avcı’dan velilere önemli açıklamalar

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Cibuti Eğitim Bakanı Djama Elmi Okieh ile görüşmesinin ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Avcı’dan velilere önemli açıklamalar
Bakan Avcı’dan velilere önemli açıklamalar
GİRİŞ 29.08.2014 16:33 GÜNCELLEME 29.08.2014 16:34

15 BİNDEN FAZLA YENİ KONTENJAN AÇILDI

Bu haftadan itibaren özel okullara geçişlerin başlamasıyla devlet okullarında yeni kontenjanların oluşmaya başladığını belirten Bakan Nabi Avcı, "Son aldığım bilgiye göre bu kontenjan 15 bine yaklaştı. Bu kontenjanlar önümüzdeki haftalarda artarak devam edecek. Velilerimiz telaş etmesinler. Nakil talepleri pazartesi gününden itibaren yapılabilecek" dedi.

40 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI İÇİN TOP MECLİS'TE

Bakanlık tarafından 40 bin öğretmen atamasına ilişkin düzenlemenin ne zaman yapılacağının sorulması üzerine Bakan Avcı, öğretmen atamalarına ilişkin düzenlemenin TBMM'de olduğunu fakat Meclis'in tatile girmesiyle geciktiğini söyledi.

Bakan Avcı, "İnşallah önümüzdeki günlerde 1 Ekim'i beklemeden yani Meclis'in yasal olarak açılacağı normal tarihi beklemeden bir olağanüstü toplantıyla öğretmen atamalarına ilişkin önerimizin de içinde olduğu kanun metni, genel kurulda görüşülme imkanını bulacak ve inşallah biz atama takvimimizi çok fazla geciktirmeden yeni öğretmen adaylarımızı atayabileceğiz" dedi.

EYLÜL AYI İÇİNDE SORUNLARIN TAMAMI ÇÖZÜLECEK

TEOG nakillerine ilişkin bir soru üzerine de Milli Eğitim Bakanı Avcı, liselere yerleştirme süreciyle ilgili 1 milyon 300 bin öğrencinin ortaokulu bitirerek liseye başlayacağını, bu öğrencilerin yüzde 93'ünü oluşturan 1 milyon 50 bin öğrencinin 15 tercihinden birine yerleştiğini, burada bir sorunun bulunmadığını söyledi.

Onun dışında yerleşemeyenlerin de seçtikleri okul türüne göre yerleştirildiklerini dile getiren Bakan Avcı, şunları söyledi:

"Bu hafta itibariyle kontenjanlarda bazı sıkıntılar vardı. Bunun anlaşılabilir nedenleri var. Çünkü özel okullara geçiş henüz başlamamıştı. O yüzden okullarda kontenjan boşlukları yeterince oluşmamıştı. Şimdi bu haftadan itibaren özel okullara geçişler başladığı için devlet okullarımızda yeni kontenjanlar oluşuyor. Son aldığım bilgiye bu kontenjan 15 bine yaklaştı. Bu kontenjanlar önümüzdeki haftalarda artarak devam edecek. Velilerimiz telaş etmesinler. Onlara biraz zorluk verdiğimizin farkındayız. Ama sistem oturuyor.

Özel okullara geçişlerle birlikte her bölgede devlet okullarında yeni kontenjanlar oluşacak ve bulundukları yerlerden daha uzak yerlere yönlendirilmiş olan öğrencilerimiz zorunlu olarak sistem tarafından yönlendirilmiş sistem tarafından. Ama onun telafisi var. Boşalan kontenjanlara onlar kayıtlarını yaptırabilecekler. Bu süreç Eylül ayı sonuna kadar devam edecek. Her hafta pazartesi, salı, çarşamba, perşembe günü nakil talepleri alınacak. Bu talepler cuma günü değerlendirilecek ve her cuma kaymalardan ötürü oluşan yeni kontenjanlar tekrar ilan edilecek. Onu takip eden pazartesi, salı, çarşamba ve perşembe günleri o yeni boşalan kontenjanlara nakil talepleri alınacak. Sistem eylül sonuna kadar bu şekilde düzenli bir biçimde işleyecek. Dolayısıyla 1 milyon 300 bin öğrencimizin mümkün olan en yükseğini, kendi tercih ettikleri, istedikleri ve kendilerine uygun olan yerlerdeki okullara yerleştirmek için eğitim teşkilatımız, okullarımız, müdürlerimiz, yöneticilerimiz olağanüstü bir gayretle çalışıyorlar. İnşallah eylül ayı içerisinde bu sorunların tamamını çözmüş olacağız.

"VELİLER ARASINDA ÖNCELİK FARKI YOK PUAN ÜSTÜNLÜĞÜ VAR"

Pazartesiden itibaren nakil taleplerinin alınacağını dile getiren Avcı, pazartesi nakil talebinde bulunan veli ile diğer günler talepte bulunan veliler arasında bir öncelik farkı bulunmadığının altını çizdi.

Bakan Nabi Avcı, puan üstünlüğüne göre taleplerin gerçekleştirildiğini kaydetti.

Öğretmen atamalarında tüm branşlara ilişkin çalışmaların devam ettiğini de belirten Bakan Avcı, şunları kaydetti:

"Yeni bir alan oluşturduk. Talim Terbiye Kurulumuz 3 gün önce bir karar aldı. Yeni oluşturulan alanda yaşayan diller ve lehçeler adı altında, Kırmançi ve Zazaki lehçelerinde de norm kadro oluşturmak için arkadaşlarımız çalışmalarını tamamladılar. Bu ders yılında geçmiş yıllarda seçmeli ders olarak alınan okullara bakacağız, bakıyoruz ve o talepleri değerlendirerek, nerede bu derslere yönelik talep varsa ve o taleplerin bu yıl da bu şekilde süreceğini görmüşsek oralarda norm kadro oluşturuyoruz. O norm kadrolara da bu yıl içerisinde, inşallah bu atama döneminde bu alanda eğitim görmüş tezsiz yüksek lisans veya lisans eğitimi almış öğretmen adaylarından da atama yapacağız."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler