Su Ürünleri Fakültesi'ni hiç tercih eden olmadı

Sinop Üniversitesi Rektörü, Su Ürünleri Fakültesi'nin bu yıl da hiçbir aday tarafından tercih edilmediğini söyledi.

Su Ürünleri Fakültesi'ni hiç tercih eden olmadı
Su Ürünleri Fakültesi'ni hiç tercih eden olmadı
GİRİŞ 03.09.2014 15:35 GÜNCELLEME 03.09.2014 15:36
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Rektör Prof. Dr. Recep Bircan, yaptığı açıklamada, su ürünleri fakültelerine iki yıldır öğrenci gelmediğini belirterek, "Bu yıl öğrenci bekliyorduk ancak maalesef geçen yıl olduğu gibi bu yıl da öğrenci kaydımız yok. Fakültemizdeki akademisyen arkadaşlarımızın öğrencileri yönlendirme amacıyla aylar önce Sinop ve çevre illerde büyük bir çalışma yapmasına rağmen yine de fakültemizi tercih eden bir öğrenci olmadı" dedi.

"TÜRKİYE'DEKİ SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTELERİNİN SAYISINI AZALTMAK LAZIM"
Bircan, "Türkiye'deki su ürünleri fakültelerinin sayısını azaltmak lazım. Öğrenci mezun olduktan sonra istihdama bakıyor. Eğer çalışma imkanı sağlanabilirse, su ürünleri mühendislerinin meslek tanımı yapılabilirse, bunlara yetki ve sorumluluklar verilirse o zaman öğrencilerimiz bizi tercih edeceklerdir" ifadesini kullandı.

"SU ÜRÜNLERİNDEN İSTİFADE EDEMİYORUZ"
Ülke genelinde 24 civarında su ürünleri fakültesi ve su ürünleri bölümleri olduğunu anlatan Bircan, "Bu yıl üniversite sınavlarına giren yaklaşık 2 milyon öğrenciden 146'sı su ürünleri fakültelerini tercih etmiştir. Sinop gibi bazı fakülteleri de hiç öğrenci tercih etmiyor ve gelmiyor. Ülkemizin her tarafı deniz. Su ürünleri açısından 26 milyon hektar civarında bir su potansiyeline sahip ancak gerektiği gibi su ürünlerinden istifade edemiyoruz" dedi.

YORUMLAR 9
  • bircan 9 yıl önce Şikayet Et
    eee normal. o bölümlere gelip okuyupta ne olacaklar. kaç tane bölüm var ki ne kadro açıyorlar ne kpss de atanabiliyorlar.bende bunların içinde olan biri olarak söylüyorum ki sonrasını düşünüyorlar.atama yok iş yok herşey ortada ne yazık ki
    Cevapla
  • Yucel Bilir 9 yıl önce Şikayet Et
    Şaştım.... üstelik üç tarafımız denizlerle çevrili. Gençler niye tercih etmemişler?
    Cevapla
  • kaan aksoy 9 yıl önce Şikayet Et
    fakülteye göre istihdam. akademisyen istihdamı için fakülte açılınca, adam fakülteye göre istihdam yapılsın diyor. Hayır istihdama göre fakülte açılacak. ama akademisyen istihdamına göre değil, mezunların istihdamına göre.
    Cevapla
  • flyblackman 9 yıl önce Şikayet Et
    Balıkçı.... 3 tarafı denizlerle çevrili, denizcilik (balıkçılık ve balık ürünleri) sektörünün ülke ekonomisine çok büyük bir katkı sağladığı ülkemizde balıkçılık ( Su ürünleri) hala Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı adı altında faaliyet gösteriyorsa ne balıkçılık sektörü ne de balık ve balık (su) ürünlerinin gelişimi sağlanır. Burada balıkçılığı hayvancılık adı altında nitelendirmemek gerekir. Bu tamamen farklı su ürünleri (deniz hayvanları) sektörüdür. Bu nedenle bunu kendi içerisinde bilimsel anlamda ele alarak sentezlemek ve bu fakültelerden mezun olan ve tercih eden arkadaşlara da yol açmak gerekir. Ayrıca Bakanımızın'da deniz ve denizcilikle ilgili olması sektörün ciddi anlamda gelişiminin yanında, yeni istihdam sahaları ile birlikte fakültelerin tercih edilmesini sağlayacaktır.
    Cevapla
  • harun arslan 9 yıl önce Şikayet Et
    OTORİTE.... Kapatın o zaman demek bekara karı boşamak gibi bir şey... zaten her şey için için dışa bağımlı ülkemiz boşluğa sürükleneceğine, 3 tarafı denizlerle çevrili vatanımız için teşvik daha iyi olmaz mı??? ithal palamutları yemek yerine kültürünü kendimizin yaptığı su ürünlerinden faydalansak daha iyi olmaz mı? Bu arada yurt dışına ihraç ettiğimiz tek hayvansal ürün BALIK ve Sucul Canlılardır...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi