Otogarda öğrenci avı!

Paralel yapı, kente yeni gelen üniversite öğrencilerini yurtlara alabilmek için tam mesai yapıyor.

Otogarda öğrenci avı!
Otogarda öğrenci avı!
GİRİŞ 17.09.2014 08:41 GÜNCELLEME 17.09.2014 08:44
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Paralel yapının "abla" ve "abileri" Samsun otogarında kente yeni gelen üniversite öğrencilerini kendi yurtlarına alabilmek için gece gündüz bekliyor. Üniversite ve belediye çalışanları da öğrencilerin paralel tuzağa düşmemesi için otogarda yoğun mesai yapıyor.

Paralel yapı, Samsun'da yurt ve evlerine 'müşteri' kazandırabilmek için otogarlarda öğrenci avı başlattı. Rektörlük ve belediye ise öğrencileri paralel tuzaktan korumak için kendi ekiplerini kurdu. Eski öğrencilerinin büyük bölümünü kaybeden, yeni kayıtlarda da istediğini bulamayan Gülen Grubu, yeni öğrenci avına başladı. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne (OMÜ) kayıt yaptırmak için Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen öğrenciler, otogarda Genç Akademi (Beyaz Lale Mezunlar ve Üniversiteliler Derneği) adına bekleyen görevliler tarafından karşılanıyor. Gülen grubuna derneğin görevlileri, perona yaklaşan otobüsün orta ve ön kapısı önünde bekleyerek, otobüsten inen öğrencileri kendi yurt ve evlerinde kalmaları için yönlendiriyor. Kendileri de öğrenci olan kadın görevliler, yeni öğrencilerle velilerini ikna edebilmek için her yolu deniyor, hatta bagajlarını bile taşıyor. 

KARŞI TİM KURULDU 

Rektörlük ve belediye ise Gülencilerin öğrenci avına, karşı bazı tedbirler üretti. Rektörlük, yeni öğrencilerin istismar edilmelerinin önüne geçebilmek için üniversitenin 3 ve 4. sınıf öğrencilerden oluşan "Konsey timi" kurdu. Konsey üyesi öğrenciler, yeni arkadaşlarını otogarda karşılayıp yönlendiriyor. Öğrencilere, yemek ve barınacak yerlerin alternatiflerini sunup, servislere kadar eşlik ediyor. İlkadım Belediyesi de, otogara inen yeni öğrencileri Gülen grubu üyelerinin ağından kurtarıp hızla üniversiteye ulaştırmak amacıyla çok sayıda araç tahsis etti.

İkna etmek için her yolu deniyorlar

Çok sayıda öğrenci, kendilerini ikna etmeye çalışan Genç Akademi görevlilerini geri çevirdi. Bir öğrenci, "Otobüsten iner inmez etrafımı çevirdiler ve bana kalacak yer konusunda yardımcı olacaklarını söylediler. Yurt fiyatını sordum önce 700 TL dediler. Sonra 500'e indiler. Hatta yurda götürüp gezdirmek istediler. Fakat kabul etmedim. Evde de kalabileceğimi söylediler. Ev için de başka bir fiyat söylediler" diye konuştu.

Takvim

YORUMLAR 5
  • deniz gul 9 yıl önce Şikayet Et
    YURT SORUNU YENİ Mİ?. Devlet yurtlar nitelik ve nicelik olarak yetersiz. Yıllardır bütün cemaat, örgüt, teşkilat .. vs. aynı faaliyeti yürütüyor. (haklı olarak) Şimdiye kadar neden gündeme gelmedi?
    Cevapla
  • kuzey güney 9 yıl önce Şikayet Et
    bugün mü başladılar ava çıkmaya. yıllardır avdalar.. cazip imkanlar sunarak kafalıyorlar.. sonrası malum.. azar azar azar azar beyin muhallebi oluyor.. gerisi kurban derisi.. sayın devletimiz geç uyanıyor gibi geliyor ama hayırlısı..
    Cevapla
  • İRFAN SADIKOĞLU 9 yıl önce Şikayet Et
    BEN İKİ YIL GÖNDERDİM. iki yıl çocuğumu gönderdim o bölgede evler harabe idi çocuğum baba ben burada kalamam idare et babanın evi değil dedim sanki hücre evler gibi bakımsız pis tadilat gibi şeyler oralarda abilik yapan gençler çok temiz ruhlu temiz gençler ama bir sefer hizmeti kabul etmişler dönemiyorlar dönersek yanarız gibi olmuşlar.
    Cevapla
  • Nurettin Yılmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    Onlar durmuyor ki.... Tercihler açıklanınca hemen aradılar. İşte şöyle böyle. İstanbul'a geleceğiz. Tanıtım yapalım falan... Hikaye biraz araştırınca anladık ki paralel cenah...
    Cevapla
  • İRFAN SADIKOĞLU 9 yıl önce Şikayet Et
    BUNLARIN EVLERİDE BAŞIBOŞ. talebeyi alıyorlar türlü vaatler veriyorlar sonra veli sorunca o daha hazır değil bu sene o söz verdiğimiz gelmeyecek o evdekilerden kim sorumlu kimse bilmiyor eğerki onların iç etkinliklerine o öğrenci katılmıyorsa artık ondan ümitlerini kesiyorlar ve o ikinci plana kalıyor abi abla olamaz. AMMA senet yapıyorlar para günü geldimi hemen tahsilat yetmiyor bir diğeri arıyor geçen aydan bocunuz var ödeyin peki ğeçen ayın senedi elimde deyince bir bakalım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı