Ülker'den 24 milyon dolarlık bağış

Yıldız Holding, Harvard’a 24 milyon dolarlık bağış yaptı. Üniversite bünyesinde kurulan Sabri Ülker Merkezi, bilim adamlarına destek olacak

Ülker'den 24 milyon dolarlık bağış
Ülker'den 24 milyon dolarlık bağış
GİRİŞ 30.09.2014 07:11 GÜNCELLEME 30.09.2014 11:02
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Yıldız Holding, toplum sağlığının geleceğine yönelik önemli bir adım atarak, dünyanın en köklü ve saygın bilim akademilerinden Harvard Üniversitesi Toplum Sağlığı Fakültesi’ne (HSPH) 24 milyon dolar bağışta bulundu. Fakültedeki Genetik ve Kompleks Hastalıklar Laboratuvarı, 10 yıl boyunca Sabri Ülker Merkezi (Sabri Ülker Center) olarak anılacak.

Şu anda aktif şekilde çalışmakta olan laboratuvarın başkanlığını, dünyaca ünlü bilim adamı Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil yürütüyor. Merkez, özellikle kronik hastalıkların oluşmasını önlemek amacıyla Türkiye ve  dünyadan bilim adamlarının çalışmalarına ev sahipliği yapacak.

Sabri Ülker Merkezi’nin (Sabri Ülker Center) açılışı, ABD’nin Boston kentindeki Harvard Üniversitesi’nde geniş katılımla gerçekleştirildi. Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker’in katıldığı açılışa, Harvard Üniversitesi Toplum Sağlığı Fakültesi Dekanı Julio Frenk ve Sabri Ülker Merkezi Başkanı Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil’in yanı sıra çok sayıda isim katıldı.

Araştırmalara fırsat tanıyacak

Sabri Ülker Merkezi’nde araştırmalar ve uygulama yöntemlerin yanı sıra, disiplinler arası çalışmalar ve teknoloji platformlarının geliştirilmesi hedefleniyor. Merkez ile Türkiye’den öğrenci ve araştırmacıların yanı sıra, tüm dünyadan da bilim insanlarına eğitim ve deneyim kazandıracak programlar hayata geçirilecek. Sabri Ülker Merkezi etkinlikleri arasında İstanbul-Boston dönüşümlü “Bilimsel Bienal” projesi de var. Bu Bienal, farklı coğrafyalardan bilim insanlarının araştırma yerlerini değiştirerek, farklı perspektif ve imkanlarla çalışmasını mümkün kılacak.

YORUMLAR 34
  • KURBANN 9 yıl önce Şikayet Et
    İçi başka dışı başka. geçmiş zamanda ülker gibi islami görünen bir marka sahibinin evine teknik servise gitmiştik.sıcaktı hava su içmek için buzdolabının kapısını açtıgımızda dolap COCO COLA- ve pepsi vardı..bunların hepsi aynıı hepsii Ülkermi dersin-ihlasmı dersin-Jet fadılmı dersın
    Cevapla
  • Furkan Akkale 9 yıl önce Şikayet Et
    Hayırdır Pensilvanya'da Üniversite mi Yokmuş?. Fon transferi hayırlı olsun biz de milletçe yedik.
    Cevapla
  • BAHRİ GÜMÜŞCÜ 9 yıl önce Şikayet Et
    VARLIĞINIZ YETER MURAT BEY. Tanıdığım günden beri ülkere hayranım.Varlığınızdan bile yetiyor bazılarına.meydanı onlara bırakmayın.Allah yardımcınız olsun efendim.
    Cevapla
  • radi kal 9 yıl önce Şikayet Et
    ah sabri aaaaaahhhh!. ey murat efendi! baban Sabri Ülker yaşasaydı senin ağzını burnunu kırar, o kırdıklarından kraker yapar köpeklerin önüne atardı. bundan sonra en büyük rakibinden alış veriş yapacağım içim çok rahat etmese bile.
    Cevapla
  • dudu durdu 9 yıl önce Şikayet Et
    en az 2 katı da buradaki üniversitelerden birine bağışlamazsan. ürünlerini almayacağım ülker efendi. süt yoğurt vs alıyordum Artık Atatürk Orman çiftliği ürünleri alacağım. Cumhurbaşkanımızın yakınından geliyor hiç olmazsa.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!
Paramotor ile sürat denemesi yapan pilot 25 metreden yere çakıldı!