Üstadın vasiyetini yerine getiremeden vefat etti

Bugün Ankara’da vefat eden Abdülkadir Badıllı hayalini gerçekleştiremeden hayata gözlerini yumdu.

Üstadın vasiyetini yerine getiremeden vefat etti
Üstadın vasiyetini yerine getiremeden vefat etti
GİRİŞ 26.12.2014 10:15 GÜNCELLEME 26.12.2014 12:37
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Ömer Süt’ün haberi

Bu sabah tedavi gördüğü Gazi Üniversitesi Hastanesi’nde yaşama veda eden Bediüzzaman Said-i Nursi’nin talebelerinden Abdulkadir Badıllı, Şanlıurfa’da ‘Medresetü'z-Zehra Üniversitesi'nin kurulması için çalışmalar yürütüyordu. 

BADILLI 'İNŞALLAH BİZLERE NASİP OLUR' DEMİŞTİ

Said Nursi’nin vasiyeti doğrultusunda Van’da temelleri atılan fakat devam ettirilemeyen üniversitenin kurulmasına Abdülkadir Badıllı, Şanlıurfa’da öncülük ediyordu. Konuyla ilgili olarak, ölümünden kısa bir süre önce haber7.com’a açıklamalarda bulunan Badıllı, üstadımızın vasiyetini eğer Şanlıurfa’da yerine getirebilirsek ne mutlu bize, benim de en büyük hayalimdir bu. Üniversitenin kurulmasıyla Said Nursi hazretlerinin niyet ve muradları hayat bulacak. İnşallah biz de hayattayken bu gerçekleşir ve bizlere nasip olur, ifadelerini kullanmıştı. 

HÜKÜMET ÜNİVERSİTENİN KURULMASI İÇİN ÇALIŞIYOR

Badıllı, hayattayken Medresetü'z-Zehra Üniversitesi'nin kuruluşunu göremedi ama hükümet üniversiteyi kurmak için büyük uğraş veriyor. Son olarak vakfı kurulan üniversiteye yer tahsisi konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan çalışmalar yürütüyordu. 

ÖZCAN: BADILLI'NIN EN BÜYÜK HAYALİYDİ

Ak Partili Özcan yaptığı açıklamada, konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da takip ediyor. Arazinin de kiralanmasından sonra en kısa zamanda üniversitenin inşaatının başlaması için uğraşıyoruz. Badıllı Hoca'nın en büyük hayali olan üniversitenin kurulması için hocanın talebeleriyle birlikte ciddi çalışmalar yapıyoruz,ifadelerini kullandı. 

Abdulkadir Badıllı, hayatını boyunca Bediüzzaman Said-i Nursi’nin izinden gitmiş, Risale-i Nur'un özünden hiç kopmamıştı. 

Haber7

YORUMLAR 40
  • güncel 9 yıl önce Şikayet Et
    merak edilmesin.üstadın vasiyetini yerine getirecek daha ehil talebeler muhakkak var.
    Cevapla
  • ercan 9 yıl önce Şikayet Et
    allah rahmet eylesin. bence hükümet artık ünüversite yapma konusunda yardımcı olmaz artık
    Cevapla
  • Mahmut YILMAZ 9 yıl önce Şikayet Et
    Tabi üstadın en büyük hayali milletin imanı idi unutmayalım..... Hediye kesinlikle kabul etmez parasını vermediği bir şey almaz ankarada bugünkü diyanetin daha üstünde makamıda elinin tersiyle iter ve son olarak mahkeme çıkışındaki sözleri yaşasaydı bugün de söylerdi YAŞASIN ZALİMLER İÇİN CEHENNEM
    Cevapla
  • burhan 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet etsin. Ancak o vazifeyi başkaları yapıyor zaten.
    Cevapla
  • Seyyar Kapakçı 9 yıl önce Şikayet Et
    Said-i Nursi denilen şahsiyet kendini her daim SAİDİ KÜRDİ DİYE TANITIP,imzalarını da o şekilde atardı.Üniversite kurma gayesini de 2.Abdülhamit'e yazılı olarak beyan etmiştir ki,EĞİTİM DİLİNİ DE KÜRTÇE İSTEMİŞTİR.2.Abdülhamit te kendisini TIMARHANEYE KAPATTIRMIŞTIR.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!