Ek ders ücretlerine zam geliyor

Öğretmenlerin merakla beklediği 'ek ders ücretleri artırılacak mı?' sorusuna yanıt TBMM Genel Kurulu'nda konuşan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'ten geldi.

Ek ders ücretlerine zam geliyor
Ek ders ücretlerine zam geliyor
GİRİŞ 25.12.2005 12:02 GÜNCELLEME 25.12.2005 12:02

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 2006'da ek ders ücretlerinin artırılacağını açıkladı. Meclis'te konuşan Hüseyin Çelik, 'Maliye Bakanlığı tasarıyı hazırlıyor. Öğretmenlerimizin ek ders ücretleri 2006 yılında mutlaka artırılacak' dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda 2006 yılı bütçe müzakerelerinde konuşan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, öğretmenlerin ek ders ücretleri için Maliye Bakanlığı'nın bir yasa tasarısı çalışması içinde olduğunu kaydederek, 'Öğretmenlerin ek ders ücretinin arttırılması bizim tarafımızdan gündeme getirilmiştir. Bakanlar Kurulu'nda 'eğitimin öncelikleri ve eğitimin sorunları' ile ilgili bir değerlendirme sunumu yaptım. Öğretmenlerimizin ek ders ücretlerinin arttırılmasını gerektiğini söyledim' diye konuştu.

BÜTÇEMİZ BÜYÜK
Başbakanın bununla ilgili bir çalışma yapılması talimatını Maliye Bakanı'na verdiğini ve bakanlığın bu konudaki çalışmasına başladığını söyleyen Çelik, 'Öğretmenlerimizin ek ders ücretleri mutlaka arttırılacaktır 2006 içinde' şeklinde konuştu. Bakan Çelik ayrıca, bakanlık bütçesinin en büyük bütçe olduğuna dikkat çekerek 'Ekonomimiz nekahet döneminde geçiyor. Ülkenin içinde bulunduğu durumu gözardı ederek konuşursak yanlış hesap yaparız' dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız