Nabi Avcı İmam Hatiplilerle bir arada

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi 2013-2014 öğretim yılından itibaren hazırlık+4 yıl eğitim vermeye başladı.

Nabi Avcı İmam Hatiplilerle bir arada
Nabi Avcı İmam Hatiplilerle bir arada
GİRİŞ 22.02.2015 11:51 GÜNCELLEME 22.02.2015 11:51
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

 Hazırlıkta 20 saat İngilizce, 7 saat Arapça gören öğrenciler uzman eğitimciler, yabancı öğretmenler ve yaz tatilinde yurt içi ve yurt dışı dil programlarıyla yoğun dil eğitimi alıyorlar.

Hazırlık sınıfını başarıyla tamamlayan öğrenciler IGCSE (Cambridge Genel Ortaöğretim Sertifika) Programına tabi olabiliyorlar. Bu program çerçevesinde zenginleşen (Matematik, Fizik, Kimya ve Biyoloji) müfredatlarını İngilizce olarak öğreniyorlar. İlerleyen süreçte de IB eğitimini alarak mezun olacaklar.

Kosova Alauddin Bey Medreseleri, Makedonya İsa Bey Medreseleri Kalkandelen Şubesi ve KKTC Hala Sultan İlahiyat Koleji ile Kartal AİHL’nin kardeş okullarıdır. Geçtiğimiz yıl yapılan protokolle Ürdün Al Hasad ve Al Nuzum Kolejleri Beyoğlu AİHL ve Kartal AİHL’nin yeni kardeş okulları oldular. 

Ürdün Amman'da kardeş okullarımızda 9. sınıf öğrencilerimizi yoğun Arapça eğitimine aldık. 17 Şubat salı günü 10.00'da Al Hasad Kolejinde, 18 Şubat çarşamba günü 10.00'da Al Nuzum Kolejinde kapanış programlarını gerçekleştiren öğrencilerin final programı ise Amman Gençlik Merkezinde 18 Şubat akşamı Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi Avcı'nın katılımıyla oldu.

Ürdün'ü ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Avcı, başkent Amman'da Arapça dil eğitimi alarak öğrenimlerini tamamlayan Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin düzenlediği kapanış programına katıldı.

Kartal AİHL öğrencilerinin Ürdün tecrübelerini ve şarkılarını Arapça dinleyen Avcı, öğrencilerin sergilediği Ürdün geleneksel halk oyunlarını izledi.

Avcı, öğrencileri tebrik ederek, "Pek az sayıda öğrenciye nasip olan bir yolu tamamladınız ama daha çok yolunuz var. İnşallah daha çok yol tamamlayacak, milletinize ve vatanınıza faydalı bireyler olacaksınız" dedi.

Yabacı dil öğrenmenin pek çok güzel tarafı olduğunu belirten Avcı, öğrencilere hem Türk yazar ve şairlerini, hem de klasik ve çağdaş Arap yazarlarını okumalarını ve öğrenmeleri tavsiye etti.

Öğrencilere yardımcı olan Ürdünlü temsilcilere hediye veren Avcı daha sonra eğitimini tamamlayan öğrencilerle akşam yemeği yiyerek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUMLAR 1
  • anti satan 9 yıl önce Şikayet Et
    bu okullarda din bilimi yerine islami ilimler okutuluncaya ve o karakter verilinceye kadar bu memlekete bel'am ve dine zarar verecek kişilikte bireyler yetişecektir ünüversitelerin ilahiyatları islami ilimler çerçevesinde düzenlenmeyinceye kadarda dinin en büyük düşmanları ve bozucuları buralarda yetiştirilecektir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?