Milli Eğitim bu korsan tayini konuşuyor

İzmir'de daha önce adı sorularını hazırladığı sınava girip 99 puan almasıyla duyulan Tarık Uğur, bir kez daha gündeme geldi.

Milli Eğitim bu korsan tayini konuşuyor
Milli Eğitim bu korsan tayini konuşuyor
GİRİŞ 27.03.2015 15:56 GÜNCELLEME 27.03.2015 15:56
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Okul müdürü olduğu sırada, görevlendirmeyle kendi branşı olan sınıf öğretmenlerinin atamasından sorumlu İl Müdür Yardımcısı olan Uğur'un, bakanlığın atama sistemi olan 'MEBBİS'e girip ilk önce Halk Eğitim Merkezi'nin 2 olan öğretmen kadrosunu 3'e çıkardığı, ardından da Vali Mustafa Toprak adına elektronik imza atıp kendi tayinini, bu kadroya yaptığı ileri sürüldü. Skandalın ortaya çıkmasının ardından bakanlık soruşturması başlatıldı ve yapılan bu atama bir ay sonra 'sehven' yapıldığı söylenip geri alındı.

KENDİSİ İÇİN KADRO AÇIP, VALİ ADINA TAYİNİNİ YAPMIŞ

Sınıf öğretmenlerinin atamasından sorumlu Müdür Yardımcısı Tarık Uğur'un, valiliğin Müdür Yardımcısı olarak tekrar görevlendirme yapmaması ihtimaline karşı, ilk olarak, Milli Eğitim Bakanlığı'nın kendi kullandığı ve şifreyle girilen sistemi 'MEBBİS' üzerinden, evinin bulunduğu Balçova Halk Eğitim Merkezi'ndeki öğretmen kadrosunu, 2'den 3'e çıkardığı, ardından da aynı bakanlık sistemi üzerinden atamasını, açılan bu yeni kadroya yaptığı ileri sürüldü. Bu işlemde Tarık Uğur'un vali adına elektronik imza kullandığı öne sürüldü. 

ÜÇ YERDE GÖREV YAPTIĞI GÖRÜLÜNCE

Atamanın üzerinden bir süre geçtikten sonra, geçen Haziran ayında tayin işleminin farkına varan Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları, bu atamayı gerçekleştiren Tarık Uğur'un halen kadrosu bulunan Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu Müdürlüğü'nden de istifa etmediğini belirledi. Sistem üzerindeki bu skandal atamanın ortaya çıkıp İl Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı ile Vali Mustafa Toprak'ın da olaydan haberdar olmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı soruşturma başlattı. Müfettişlerinin, soruşturması sırasında, atamadan bir ay sonra bu kez işlemin 'sehven' yapıldığı ibaresi sisteme konup tayin de iptal edildi.

Öte yandan Milli Eğitim Müdür Yardımcılarının görevlendirmesinin uzatılmayacağı, hepsinin değiştirileceği haberlerinin ardından söz konusu atama işleminin gerçekleştiği, Uğur'un evine yakın, çalışma şartları rahat bu göreve atandığı iddia edildi. 

DEĞERLENDİRMEDEN DE TAM PUAN ALMIŞ

Bu arada sorularını hazırladığı yönetici ataması sınavında 99 puan alan Tarık Uğur'un, yönetici görevlendirme yönetmeliğine göre yapılan değerlendirmede ise 100 tam puan aldığı ortaya çıktı. 

Uğur'un, başarılı bu sonuç sonrasında da, geçen Eylül ayında kendi tercih ettiği Güzelbahçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü olduğu, ancak yine görevlendirmeyle İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığına atandığı da öğrenildi. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 37
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu memleketin inananında da, inanmayanında da derin bir AHLAK problemi var!
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    simdi 3D baski makinayla hersey mümkün
    Cevapla
  • AKPli 8 yıl önce Şikayet Et
    "paralel"dir paralel :)
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    böyle binlerce vaka var.adalet teyze seçimden sonra tatilden dönünce mangal yakacak
    Cevapla
  • foroz 8 yıl önce Şikayet Et
    Ahmet Kayahan genelleme yapma. Belki geçmiş dönemde olabilir ama son dönemlerde kamuya girenlerin büyük bir kısmı senin bahsettigin gibi dil bilen iyi üniversite mezunu. Ha kamuya girdikten sonra tembelleşme kesinlikle oluyır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar
'Türkler ilk savaşı kazandı' Bulgar dergisi KAAN, F-35 ve S-400'leri yazdı