TÜBİTAK attı GAZİ 12 bin TL maaşla işe aldı

Paralel Yapı'nın mesken tuttuğu iddiasıyla gündeme gelen Gazi Üniversitesi, bu kez de TÜBİTAK'tan kovulan Paralel kriptocuları işe aldı.

TÜBİTAK attı GAZİ 12 bin TL maaşla işe aldı
TÜBİTAK attı GAZİ 12 bin TL maaşla işe aldı
GİRİŞ 07.04.2015 06:39 GÜNCELLEME 08.04.2015 09:49
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Paralel kadrolaşma iddiasıyla bir dönem gündeme gelen Ankara Gazi Üniversitesi, bu kez de kapılarını TÜBİTAK'tan kovulan kriptocu uzmanlara açtı. Üniversitede Paralel Yapı'nın yaptığı yolsuzluk iddialarına ilişkin, Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nda 8 soruşturma başlatıldı. YÖK izin verirse Rektör Prof. Süleyman Büyükberber yargılanacak.

MAAŞI 12 BİN TL

Bu iddialardan bunalan Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Süleyman Büyükberber ise geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a fahri doktora vermek için davet gönderdi.

'Paralel' olduğu iddialarına karşı çıkan Büyükberber hakkında YÖK'ten Cumhurbaşkanlığı'na gönderilen bilgi notunda, Gazi'deki Paralel yapılanma gözler önüne serildi. Cumhurbaşkanlığı da rektörün davetini reddetti. YÖK'ün Gazi Üniversitesi'ndeki denetimi devam ederken, gündeme gelen iddialar şöyle sıralanıyor:

Daha önce Paralel kadrolaşma eleştirileriyle yüzleşen üniversite yönetimi, bu kez ilginç bir adım atarak tepkileri üzerine çekti. Gazi Üniversitesi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, devletin zirvesine ait kriptolu telefonların dinlenmesiyle ilintili olduğu gerekçesiyle TÜBİTAK'tan kovulan kriptocuları işe aldı.

TÜBİTAK'tan kriptolu telefonların dinlenmeleri sebebiyle atılan S.Y., F.A., H.A.C., M.Z.E ile Y.Ö.'nün, özel bir şirkette kısa süre görev yaptıktan sonra, bilgi işlem dairesinde yüksek maaşla işe başlatıldıkları öğrenildi. Gazi Üniversitesi Vakfı'nda bilgi işlem sorumlusu olan S.Y.'nin maaşının 12 bin TL olduğu belirtildi. Emniyet Müdürlüğü'nden ihraç edilen Bayburt Emniyet Müdür Yardımcısı N.Ç. de üniversitenin bilgi işlem dairesinde görevlendirildi.

TÜBİTAK Bilim Ödülleri Koordinasyon Kurulu Başkanı olan polis koleji kökenli Ş.O, rektörün Samanyolu Koleji'nde okuyan oğluna fen bilimleri alanında birincilik ödülü verdi. Gazi Üniversitesi bünyesinde Afrika Araştırma ve Koordinasyon Kurulu isimli bir yapı oluşturuldu. Söz konusu kurul, Paralel Yapı'nın Afrika'daki okulları ile Gazi Üniversitesi arasında organik bağ kurarak, becayiş, personel ve para akışı sağlıyor.

YÖK İZNİ BEKLENİYOR

Rektörün üniversitedeki usulsüz ve yasadışı uygulamaları nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nda 8 ayrı soruşturma dosyası bulunuyor. Soruşturmalar; görevi kötüye kullanma, mahkeme kararını yerine getirmeme, iş ve çalışma hürriyetinin ihlali, ihaleye fesat karıştırma konularında başlatıldı. Yargılanmanın başlaması içinse YÖK'ün izni bekleniyor.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 38
  • ali 9 yıl önce Şikayet Et
    şantaj montajcılara 12 bin maaş veren bunun bedelini öder...
    Cevapla
  • osman 9 yıl önce Şikayet Et
    adamalrın kalite anlayışı da bir başka. ne kadar ihanet, o kadar kalite. tabi amerikan standartlarına göre
    Cevapla
  • maksimus... 9 yıl önce Şikayet Et
    sizin paralelci dediğiniz gerçek vatanseverler olmalıki gazi üniversitesinde iş bulsunlar...
    Cevapla
  • egeli 9 yıl önce Şikayet Et
    O üniversitelerin ne olduğunu çok iyi biliriz biz.Başbakanı bakanları dinleyenlip dışarıya servis edenlere de Türkçe de dört harfli HAİN deriz biz..
    Cevapla
  • Egeli 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamlar 12 bin kemiksiz maaş almamalı 12 yıl katıksız hücre hapsinde yatmalıydı.
    Cevapla
  • Parasını 9 yıl önce Şikayet Et
    kendi ceplerinden ödesinler hainlik yapanların
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler