Rektör Deveci'ye 'Ebedi Lider Altın Döş Nişanı'

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Durmuş Deveci’ye, Azerbaycan'da "Ebedi Lider Altın Döş Nişanı" verildi.

Rektör Deveci'ye 'Ebedi Lider Altın Döş Nişanı'
Rektör Deveci'ye 'Ebedi Lider Altın Döş Nişanı'
GİRİŞ 07.05.2015 11:48 GÜNCELLEME 07.05.2015 11:48

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleşen “Ebedi Lider Altın Döş Nişanı” takdim töreninin açılış konuşmasını Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan GÜVENÇER yaptı. Vali GÜVENÇER “Dost ve kardeş ülke Azerbaycan’ın milli lideri Haydar ALİYEV’i minnet ve şükranla anıyorum, ruhu ve hatırası şadolsun.“Ebedi Lider Altın Döş Nişanını Rektörümüz Prof. Dr. Durmuş DEVECİ’ye layık gören Azerbaycan temsilcilerine üniversitemiz ve vilayetimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.
 

Azerbaycan adına açılış konuşmasını yapan Azerbaycan Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe NESİBOVA “Göreve geldiği ilk günlerde ilk iş olarak Sayın Rektörümüzün 2015 yılını KSÜ ve Azerbaycan Üniversiteleri arasında işbirliği ve dostluk yılı ilan etmesi bizleri çok mutlu etti. Kendisine teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

Birçok önemli devlet, siyaset ve bilim adamına verilen “Ebedi Lider Altın Döş Nişanı” ilk kez Türkiye’den bir isme verilirken, nişan takdiminde: “Türkiye-Azerbaycan dostluk münasebetinin gelişimine yönelik iki ülke arasında ilim, eğitim, kültür alanında elde edilen başarı ve hizmetlerinden ötürü; Haydar ALİYEV ve Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ideallerine sadakatinden ötürü Prof. Dr. Durmuş DEVECİ “Ebedi Lider Altın Döş Nişanı” ve “Fahri Diploma” ile taltif edilmiştir.” denildi.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Durmuş DEVECİ “Bugünkü buluşmamıza vesile olan Azerbaycan’ın büyük devlet adamı Haydar ALİYEV’i rahmetle anıyorum. Bugün bizlere ALİYEV’in kardeşliğimize ve birlikteliğimize verdiği değeri yeniden hatırlatıyor” dedi.

İki devlet bir millet olan bizler gönülleri her zaman bir olmuş büyük bir milletin fertleriyiz diyen KSÜ Rektörü Prof. Dr. DEVECİ “Tarih boyunca pek çok kez sınanmış ve her defasında güçlenerek bu günlere ulaşmış olan bu kardeşlik, inşallah her gün daha da güçlenerek devam edecektir.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş DEVECİ, "Ebedi Lider Altın Döş Nişanı"nı, Dünya Azerbaycanlılar Kültür Merkezi Eşbaşkanı Rasim Memmedov ve Nesibova'nın elinden aldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kamuda sıkı tedbir dönemi: Sert frenle tasarruf
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler