MEB, TEOG mazeret sınavı soru cevapları 2015

TEOG mazeret sınavı soruları ve cevap anahtarı haberimizde, TEOG sınavına giremeyen öğrenciler için TEOG mazeret sınavı gerçekleştirildi.

MEB, TEOG mazeret sınavı soru cevapları 2015
MEB, TEOG mazeret sınavı soru cevapları 2015
GİRİŞ 18.05.2015 08:57 GÜNCELLEME 18.05.2015 08:57

TEOG mazeret sınav soruları ve cevap anahtarı haberimizde. Bugün TEOG mazeret sınavı gerçekleştiriliyor ve sınava giren öğrenciler sınav sorularını ve cevap anahtarlarını merak ediyor. TEOG mazeret sınavı soruları ve cevap anahtarları açıklandığı andan itibaren haberimizden ulaşabilirsiniz.

29-30 Nisan'da gerçekleştirilen TEOG sınav soruları ve cevap anahtarları için aşağıdaki linklere bakabilirsiniz.

TEOG 2. DÖNEM MAZERET SINAVI SORU VE CEVAPLARI

TEOG mazeret sınav soruları ve cevapları için tıklayınız

TÜM TEOG HABERLERİ 

TEOG'un mazeret sınavları yapıldı

Bakanlığın, 29-30 Nisan'da gerçekleştirdiği ancak bazı nedenlerle sınava giremeyen öğrenciler için gerçekleştirdiği mazeret sınavının ilk oturumu yapılıyor.

Fatih'teki Atatürk Çağdaş Yaşam Çok Programlı Anadolu Lisesi'ne gelen öğrenciler, kapıya asılan listeden isimlerini ve sınava girecekleri salonları kontrol etti. Bazı öğrencilerin aileleriyle geldiği sınav için oldukça heyecanlı oldukları gözlendi. Okul idarecileri sınav öncesi öğrencilere uyulması gereken kurallar hakkında bilgi verdi.

Okul idarecileri de öğrencilere gereken uyarıları yaptıktan sonra sınav için dersliklere girişe izin verdi. Öğrenciler ilk ders yazılısı için 08.50'den itibaren salonlara alınırken, velilerin ve görevli olmayan kişilerin sınav salonlarının bulunduğu binalara girişlerine izin verilmedi.

Sınav başlamadan önce sınıflardaki görevliler, sınava cep telefonu getiren öğrencilerden telefonları topladı.

Veliler yıl içinde iki sınav uygulanmasının öğrenciler açısından daha iyi olduğunu belirtirken, hazırlık sürecinde öğrenciler kadar stresli bir dönem geçirdiklerini kaydetti.

Sınav öncesi heyecanlı oldukları gözlenen öğrencileri, aileleri sakinleştirmeye çalıştı. Öğrencilerin sınav salonlarında kendilerine ayrılan yerlere oturmasının ardından, veliler okul bahçesi dışına çıkarıldı.

Öğrenciler, bugün Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden, yarın ise fen ve teknoloji, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil derslerinden mazeret sınavına girecek. Sınav sonuçları, haziran ayı içerisinde açıklanacak.

TEOG PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILACAK? 

Merkezi ortak sınavlarda alınan puanlar yıl sonu başarı puanı hesaplamasına dahil edilecek. Her dönem yapılan ortak sınavlarda ağırlıklandırılmış puanların hesaplanmasında; Türkçe, matematik, fen ve teknoloji dersleri için dört; T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi için iki katsayısı o dersin puanı ile çarpılarak her bir dersin ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacak. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacak.

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek