İmam Hatipler Kurultayı'ndan gençlik mesajı

ÖNDER'in ev sahipliğinde gerçekleşen 11. İmam Hatipler Kurultayı cumartesi günü Cağaloğlu’ndaki Milli Türk Talebe Birliği’nde gerçekleşti.

İmam Hatipler Kurultayı'ndan gençlik mesajı
İmam Hatipler Kurultayı'ndan gençlik mesajı
GİRİŞ 18.06.2015 11:46 GÜNCELLEME 18.06.2015 11:46

İmam Hatip okulları mezun ve mensuplarının toplumsal hayatta itibarlı fertler olarak yer almasını sağlayan ÖNDER’in, imam hatiplerde okuyan gençlere yol göstermek, onların bilinç seviyesini yükseltmek için düzenlediği ve Türkiye’nin dört bir yanından çeşitli mezun dernekleri ile sivil toplum kuruluşlarının da katılımıyla gerçekleşen 11. İmam Hatipler Kurultayı geçtiğimiz cumartesi günü Cağaloğlu’ndaki Milli Türk Talebe Birliği’nde gerçekleşti.

Kurultaya katılan imam hatip mezun dernekleri, okullarında ve öğrencilerinde karşılaştıkları sorunları tek tek söz alarak düzenlenen kurultayda dile getirdiler ve birlikte çözüm önerileri sundular.

Kurultay’ın sonunda “Eğitim ve Gençlik Çalışmalarında Nitelik”  başlığı altında sonuç bildirgesi okundu.

İşte o sonuç bildirgesinde yer alan maddeler:

11. İMAM HATİPLİLER KURULTAYI SONUÇ BİLDİRGESİ

“Eğitim ve Gençlik Çalışmalarında Nitelik”

- İmam Hatip hareketinin taşıyıcı ve dönüştürücü gücü olan mezun ve mensup derneklerimiz olarak “beşikten mezara kadar ilim öğreniniz” yaklaşımını benimseyeceğiz. 

- Kademeli eğitim sisteminin getirdiği yenilikler ve süreçteki gelişmeler karşısında gençlik ve eğitim hizmetinin etkin ve sürdürülebilir olması için hizmet erişiminde kemmiyet kadar keyfiyeti de ön planda tutacağız.

- Nitelik bilgi ve tecrübe kadar, dinamizmin de bir eseri olduğundan sivil girişimlerimizde imam hatip hareketinin genç kadrolarına daha fazla sorumluluk vereceğiz.

- İslam dininin sahip olduğu evrensel ve zengin değerler bütünlüğünün kazandırılması, inancımıza ve tarihimize özgü hasletlerin sürdürülmesi için gençliğin eğitim süreçlerine dâhil edilmesi ve onlara uygun ortamların hazırlanması için çalışacağız.

- Resmi eğitim sisteminde geliştirilmeye açık noktaların sivil bir bakışla değerlendirilmesi ve samimi öneriler getirilebilmesi için eğitimde resmi-sivil tam katılımcı yönetişim anlayışının geliştirilmesi için çaba sarf edeceğiz.

- Son yıllarda resmi eğitimin hızlı nicel büyümesindeki olumlu gelişmelere karşılık niteliğin de eş oranlı sağlanması için eğitimin esnek araçlara sahip sivil girişimlerle özellikle değerler, kişilik ve karakter inşası alanlarında desteklenmesi için çalışacağız.

- Camiamızın uzun yıllara dayanan zengin birikim ve kültürünün mevcut durum analizi yapılarak eğitimde niteliğin geliştirilmesi amacıyla uzun vadeli stratejik düşünce ve eylem planları hazırlanmasına öncülük edeceğiz.

- Bilgiyi bilince dönüştürmeyi önemseyerek, resmi eğitimin desteklenmesi noktasında öğrencilere daha fazla dokunan faaliyetlere ağırlık verilmesini sağlamak için gayret göstereceğiz.

- Her ilçeye bir mezun derneği hedefiyle çalışacağız. İlçelerde kurulacak bir dernek üzerinden okul aile birliklerini harekete geçirip koordineli bir şekilde hareket edeceğiz. 
Nitelik ve yenilikte önceliğimiz gençlerin bir mefkûre etrafında yetiştirilmesi ve onlara aidiyet duygusu kazandırılması olacaktır.

- İmam Hatiplerde okuyan öğrencilerimizin kabiliyetleri doğrultusunda akademiler oluşturup, duygu öğrenimine ağırlık vereceğiz.

- Öğrencilerle daha yakın ilişkide olabilmek için her okulda öğrenci temsilciliklerinden oluşan öğrenci meclisleri oluşturup, çok güçlü bir öğrenci veri tabanı kuracağız. Bu çerçevede her gencimize mutlaka dokunup, her bir gencimize başarı duygusunu yaşatmaya çalışacağız.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular