Öğrenciler Hafızlık Kulübü'nde yetişiyor

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Hafızlık Kulübü okul eğitimi yanında hafızlar yetiştiriyor.

Öğrenciler Hafızlık Kulübü'nde yetişiyor
Öğrenciler Hafızlık Kulübü'nde yetişiyor
GİRİŞ 14.07.2015 17:05 GÜNCELLEME 14.07.2015 17:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hafızlık, mesleki yeterlilik açısından önemli bir vasıftır. Kur’an-ı Kerim'e verilen değerin bir göstergesi olan Hafızlık, O'nu anlamak, yaşamak ve yaşatmak için atılan bir adımdır. 
İmam Hatip Lisesi eğitimi yanında gönüllü öğrenciler arasından hafızlar yetiştirmek; öğrencilere lise diploması ile birlikte hafızlık diploması da kazandırmak ve onları mesleki açıdan geleceğe hazırlamak amacıyla kurulan Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Hafızlık Kulübü bu alanda önemli başarılara imza atmış. Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Hafızlık Kulübü’ne dâhil olan bir öğrenci, hem başarılı bir lisede okuyabilir; hem de Peygamber (s.a.v)in “Ümmetimin en şereflileri hafızlardır.” müjdesine nail olabilir.
Hafızlık Kulübü, 25.09.2009 tarihinde Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde görev yapan hafız hocalar Kamil GÜLDEMİR, Süleyman AYDIN ve Abdullah SOKUR tarafından kurulmuş; daha sonraki dönemde Abdurrahman GÜL hoca da kulübe dâhil olmuş.
Dergiciliğin öncü okulu Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesinin en köklü yayın organı Seher Dergisidir. Derginin hedefi Seherle kalkıp seherle yürüyenleri Kartal AİHL Hafızlık Kulübü gerçekleştiriyor.

Hafızlık Çalışan Öğrencilerin Bir Günü Nasıl Geçiyor?

Hafızlık Kulübü öğrencilerine öğretim yılı boyunca Kuran-ı Kerim derslerinde özel ilgi gösteriliyor. Okul pansiyonundaki sabah etütlerinde; hafta içi 05.30 - 07.00 saatleri arasında -sınav haftaları hariç- öğretmenler nezaretinde düzenli çalışmalar yapılıyor. 

Öğrenciler Tatillerini Kamplarda Değerlendiriliyor

Hafızlık çalışmaları, yarıyıl ve yaz tatillerinde genellikle şehir dışında düzenlenen Hafızlık kamplarında da yoğun olarak sürdürülüyor. Seher vaktinde başlayan program, sistemli bir şekilde devam ediyor. 

Hafızlık kulübü bünyesinde bugüne kadar şu kamplar düzenlenmiş:
•    2010 Kış Hafızlık Kampı: Sultanbeyli
•    2010 Yaz Hafızlık Kampı: Yeniçağa-Bolu
•    2011 Kış Hafızlık Kampı:  Gazlıgöl- Afyon 
•    2011 Yaz Hafızlık Kampı: İkizdere-Rize
•    2012 Kış Hafızlık Kampı: Fatih 
•    2012 Yaz Hafızlık Kampı: Bolvadin, Afyon, Akyazı
•    2013 Kış Hafızlık Kampı: Akyazı 
•    2013 Yaz Hafızlık Kampı: Gölcük
•    2014 Kış Hafızlık Kampı:  Bursa
•    2014 Yaz Hafızlık Kampı:  Kosova, Rize
•    2015 Kış Hafızlık Kampı:   Bursa
•    2015 Yaz Hafızlık Kampı:  Bolu Hayrettin Tokadi 

Haziran 2015’de Bolu’da başlayan bu yılki hafızlık kampı, rehber öğretmenlerinin nezaretinde; 48 erkek öğrencinin katılımıyla manevi bir atmosferde devam ediyor. Okul idarecileri ve kulüp rehber öğretmenleri, öğrencilerine destek veren Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’a, dernek yetkililerine ve hayırseverlere müteşekkirler. 

Kız Öğrenciler İçin de Aynı Program Geçerli mi?

Kız öğrencilerin çalışmalarını okulda; Abdullah Sokur Hoca takip ediyor. Aynı zamanda kız öğrenciler, TÜRGEV Kartal/Hayriye-Cemal Gülbaran Ortaöğretim Yurdu’nda yatılı kalarak eğitimlerine devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Zeytinburnu/ Mevlanakapı yurdunda başlayan kamp çalışması, bu yaz Dudullu/Şule Yüksel Şenler yurdunda devam ediyor. TÜRGEV hafızlık hocaları nezaretinde onlarca kız öğrenci hafızlık eğitimine devam ederken aynı sıralarda hafızlığını ikmal ederek üniversitede okuyan mezun hafız öğrenciler de bu programa katılıyor. TÜRGEV, lise sıralarında hafızlık eğitimini tamamlayan kız öğrencilere üniversite hayatı boyunca burs temin ediyor.

Güzel Neticeler Alınmış

Hafızlık Kulübü’ndeki çalışmalar neticesinde, 2013 yılında 1; 2014 yılında ise 4 öğrenci hafızlığını ikmal etmiş ve okulda icazet merasimleri yapılmış. Bu yıl Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği “ Kuran’ın Genç Muhafızları” yarışmasında, hafız öğrenci Yunus Emre Yanaz Türkiye birincisi olmuş.

Ayrıca lise eğitimi süresince yarım ve çeyrek hafız olan öğrencilerin sayısı bir hayli fazla. Bu öğrenciler genellikle İlahiyat Fakültelerine yönlendirilerek hafızlıklarını tamamlamaları noktasında teşvik ediliyor ve mesleki açıdan kendilerine gerekli olan alt yapı kazandırılıyor.

Kampta Bir Gün Nasıl Geçiyor?

Hafızlık çalışmalarına gece 03.00’de başlanıyor ve sabah namazına kadar çalışma devam ediyor. Sabah namazının akabinde öğrenciler biraz istirahat ettikten sonra kahvaltı yapılıyor. Öğle vaktine kadar çalışmanın ardından; öğle namazı ve kaylule için 1-1,5 saat istirahat yapılıyor. İkindi vaktine kadar yapılan çalışmanın akabinde ikindi namazı eda ediliyor. Namazdan sonra akşama kadar tekrar çalışma; akşam namazı ve yemek; akabinde serbest zaman, yatsı namazı, istirahat ve uyku ile kampta bir gün son buluyor.

Ramazan ayında ise çalışma programı saat 02.00 da başlıyor. Sahurdan sabah namazına kadar çalışma devam ediyor. Öğle ve ikindi arasında ise istirahat yapılıyor.

Kampta öğrenciler için farklı mekânların tercih edilmesi öğrencilerde verimliliği artırıyor. Aynı zamanda öğrenciler farklı yöre ve kültürleri tanıma fırsatı buluyor. Hafız namzedi öğrenciler kamp süresince günde 4-5 sayfa ezber yapabilecek kapasiteye de ulaşıyor.

Başka Hangi Faaliyetler Var?

Okula yeni gelen öğrencilere hafızlık kulübü ve faaliyetlerini tanıtıcı programlar düzenleniyor, kulübe istekli ve yetenekli öğrenciler seçiliyor. Hafızlığı daha kısa sürede bitirmek ve sistemli hale getirebilmek için uygulanacak metotlar konusunda öğrenciler bilgilendiriliyor. Okulda ve yurtta bulunan panolarda, ekranlarda hafızlığı özendirici afiş ve yazılar hazırlanıyor. Kuran’dan otuz sayfa bitiren öğrencilere ve her cüzden beş sayfa ya da on sayfa bitiren öğrencilere hafızlığı teşvik edici ödül ve belgeler veriliyor.

Hafızlığını tamamlayan öğrenciler ise Umre ziyaretiyle ödüllendiriliyor. Yıl içinde hafızlık çalışmalarına katılan öğrenciler için moral ve motivasyonu arttırıcı yemek, piknik, gezi vb. programlar düzenleniyor.

Hafızlık kulübüne katılan “Canlı Kur’an Adaylarına” çalışmalarında üstün muvaffakiyetler.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • Muhammed Açıkgöz 8 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim sayınızı arttırsın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!