Dershanelerin yeni adı 'özel öğretim kursu' oldu

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Anayasa Mahkemesi'nin kararı sonrasında dershanelerle ilgili yeni bir düzenleme yapıldığını açıkladı.

Dershanelerin yeni adı 'özel öğretim kursu' oldu
Dershanelerin yeni adı 'özel öğretim kursu' oldu
GİRİŞ 07.08.2015 11:17 GÜNCELLEME 07.08.2015 13:03
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Dershanelerle ilgili boşluğu yönetmelikle gidereceklerini söyleyen Bakan Avcı,  AYM'nin iptaldeki temel kriterinin ''ölçülülük'' olduğunu belirterek, dershaneleri ''Özel Öğretim Kursları'' adı altında yeniden tanımladıklarını aktardı. Bakan Avcı, dershaneler aynı binada eğitim verebileceğini de aktardı.

Özel öğretim kurslarının yarından itibaren eğitim hayatına katılabileceğini de söyleyen Bakan Avcı, dershanelerle ilgili yeni yönetmeliğin yarın çıkmış olacağını vurguladı.

İsteyen tüm öğrencilerin okullarda takviye kurslardan yararlanabileceğini de aktaran Avcı, kursların müfredatını talim terbiye kurulu belirlediğini, söz konusu kurslardaki sınıflarda öğrenci sayısının ise 16'yı geçemeyeceğini söyledi. Avcı kurslarda 3 bilim dalında eğitim verilebileceğini de sözlerine ekledi.

Temel lise uygulamasının da aynen devam edeceğini söyleyen Bakan Avcı, temel liselerin de haftasonu mezun öğrencilere kurs verebileceğini söyledi..

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 62
  • selin 8 yıl önce Şikayet Et
    9. Sınıfta staj görulüyormuuu
    Cevapla
  • aday öğretmen 8 yıl önce Şikayet Et
    adat öğretmenlere getirilen sınav kaldırılsın. bu adaletsizliğe bir an önce son verilsin.
    Cevapla
  • ali baba 8 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanim bu iş böyle olmaz. 28 subatcilarin yaptığı şark kurnazligini yapmayın. Amaç paralel teroristleri temizlemekte doğrudan dava açın onların dtersanelerini kapatın gitsin. Bu durumda bütün oöğrenciler mağduroluyor.
    Cevapla
  • bir devlet memuru 8 yıl önce Şikayet Et
    hükümetin en başarısız olduğu alan milli eğitim şekil olarak çok şey yapıldığına ben sahidim; ders kalitesi ders içerikleri üzerinde ciddi değişikliklerin yapılması lazim
    Cevapla
  • fatih 8 yıl önce Şikayet Et
    memlekette hala meclisin kararlari icra edilemiyorsa neden millete secim yaptiriyorsunuz. DIKTATOR Istiyorum o idare etsin ulkeyi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Miçotakis'ten Yunan S-300'ünün Ukrayna'ya sevkiyatına veto
Anne ve bebeğine önce otomobil, sonra kamyonet çarptı! Mardin'de feci kaza