İmam Hatipliler tatili kamplarda geçirdi

ÖNDER’in, İstanbul’da eğitim gören imam hatip öğrencilerine yönelik düzenlediği “Kardeşim Dedim” kış kampı sona erdi.

 İmam Hatipliler tatili kamplarda geçirdi
İmam Hatipliler tatili kamplarda geçirdi
GİRİŞ 07.02.2016 11:34 GÜNCELLEME 07.02.2016 11:34

Kardeşliğin pekiştiği, gençlerin bilinç seviyesinin yükseldiği, özgüvenlerinin tam ve gerekli donanıma sahip bireyler olmalarını amaçlayan Kardeşim Dedim Kış Kampı’na İstanbul’da toplam 180 imam hatip öğrencisi katıldı.

1958 yılından beri eğitim alanında çeşitli hizmetlere öncülük eden ÖNDER, yarıyıl tatili boyunca öğrencilerin motivasyonunu artırmak ve farklı alanlarda deneyim kazanmalarını sağlamak amacıyla eğitim kampları düzenledi.

Bu sene 12.’si gerçekleştirilen “Kardeşim Dedim” kampı ile imam hatipli gençlerin sosyal-kültürel ve sportif faaliyetlerle fiziksel gelişimlerinin yanı sıra ruhsal gelişimlerini de desteklemeyi; öğrencilerin aralarındaki farklılıkları öğrenerek karakterlerinin oluşumuna katkı sağlamayı amaçlayan kamp çerçevesinde kampta bulunan kız ve erkek öğrenciler İstanbul'da görülmeye değer birbirinden değerli tarihi ve turistik mekanları gezme fırsatı yakaladı. Kampa katılan öğrenciler gezilerin yanı sıra çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları’na da ziyarette bulundular.

180 ÖĞRENCİ KAMPTA BİR ARADA

31 Ocak tarihinde başlayan “Kardeşim Dedim” kampında 90 erkek, 90 kız olmak üzere toplam 180 lise öğrencisi farklı etkinlikler, ziyaretler ve seminerlerle sömestr tatilini verimli geçirmek adına 5 gün boyunca eğitim aldı. Her gün sabah namazı ile güne başlayan öğrenciler, STK, üniversite, müze ve bilim merkezi ziyaretlerinin yanı sıra sinema saatinde film okumaları, edebiyat, şiir ve musiki geceleri, seminerler ve sohbetler ile günü tamamladı.

“Kanaat Önderi Ziyareti” programı kapsamında Osman Nuri Topbaş Hocaefendi ve Nurettin Yıldız Hocaefendi ile bir araya gelerek sohbetlerinden istifade eden kamp öğrencileri, “Sorunlarımız, Sorumluluklarımız” seminerinde de Demet Tezcan’ı dinleme fırsatı buldular.

ÖNDER Yönetim Kurulu üyesi Nuriye Çakmak’tan internet ve sosyal medyanın tarihi, ilerleyişi ve kullanımı hakkında bir seminer alan öğrenciler, ÖNDER Başkanlar Kurulu Üyesi Hüseyin Korkut ile eğitim, gelecek ideali, yabancı dilin önemi, imam hatip şuuru çerçevesinde sohbet ettiler.

KAMPLAR TÜM TÜRKİYE’DE

ÖNDER Genel Merkezi ile eş zamanlı olarak Türkiye genelinde ÖNDER’e bağlı olarak hizmet veren İmam Hatip Mezunları Dernekleri tarafından da farklı temalar etrafında kamplar düzenlendi.

Rize, Kütahya, Ankara, Bursa,  Hatay, Erzurum, Karaman, Sakarya, Van, Kocaeli, Manisa Kayseri’de yaklaşık 2450 öğrenci eş zamanlı olarak yarıyıl tatilini verimli geçirmek ve yeni döneme yüksek bir motivasyon ile başlamak adına kamplarda bir araya geldi.

Farklı temalardan oluşan kampların en dikkat çekicileri ise Kudüs temalı kış kampı, YGS kampı, Kırkağaç Şehzadeler Kampı, Anadolu Öğrenci Buluşması ve Öncü Kuşak Diriliş Nesli kampları oldu.

Mersin’de yapılan Kudüs temalı kampa öğrenciler; hitabet, empati, okçuluk, iletişim oyunları, mangala, geleneksel oyunlar, müzik ve engel parkuru istasyonlarına dönüşümlü olarak katıldı.

Ankara’da düzenlenen Kış Bilim Kampında ise öğrenciler birçok etkinliğin yanı sıra Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez’i ziyaret ederek, Diyanet Tv ve Diyanet Radyo’yu gezme imkânı buldu.

Bursa İmam Hatip Mezun Derneği BİHMED’in düzenlediği kamp ise 590 öğrenci ile yapıldı. Uludağ’da gerçekleşen kampta öğrenciler gündüz kayak yaparak akşam ise seminer, sohbet ,ders ve ziyaretler ile sömestr tatillerini farklı bir çerçevede geçirdi.

Öğrencilerin kendilerinin hazırlayıp sunduğu “Kardeşlik Gecesi” ile son bulan kamplar, gençler için yeni dostlukların kurulduğu bir ortam oldu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...