TEOG sınavı ne zaman? TEOG tatili kaç gün?

TEOG sınavları için geri sayım başladı. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) ne zaman? TEOG sınavı ile ilgili tüm detaylar..

TEOG sınavı ne zaman? TEOG tatili kaç gün?
TEOG sınavı ne zaman? TEOG tatili kaç gün?
GİRİŞ 25.04.2016 09:38 GÜNCELLEME 25.04.2016 09:40

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı için geri sayım başladı. TEOG ikinci dönem sınavları 27-28 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Sınav için son 2 gün kaldı. TEOG sınav tarihi yaklaştıkça sınava girecek öğrencilerin heyecanı artıyor. Öğrencilerin giderek artan heyecan ve kaygılarına karşı uzmanlar öncelikle belirlenen hedefe ulaşmak için öğrencinin kendisine güvenmesi gerektiğini söylüyorlar.

TEOG sınav tarihi Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre 27-28 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. TEOG sınavına girecek 8. sınıf öğrencileri yapılacak sınavlara kendi okullarında girecekler. 8. sınıf öğrencilerinin gireceği sınav saatleri şu şekilde,

1. Gün

Türkçe 09.00

Matematik 10.10

Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi 11.20

2. Gün

Fen ve Teknoloji 09.00

T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük 10.10

Yabancı Dil 11.20

27-28 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek sınavda öğrenciler çarşamba günü, Türkçe Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavları yapılacak. Perşembe günü ise Fen ve Teknoloji, T.C. İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük sınavları gerçekleştirilerek ikinci dönem TEOG sınavları tamamlanacak.

TEOG mazeret sınavı ne zaman yapılacak?

TEOG mazeret sınavları 14-15 Mayıs 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Sınav saatleri ve konuları 27-28 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen sınavla aynı şekilde olacak. Mazeretlerini bildiren öğrenciler sınava alınabilecek. 

1. Gün

Türkçe 09.00

Matematik 10.10

Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi 11.20

2. Gün

Fen ve Teknoloji 09.00

T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük 10.10

Yabancı Dil 11.20

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı'na hazırlanan 1 milyon 174 bin 427 öğrenci heyecanla sınav tarihini bekliyor. TEOG ikinci dönem sınavları bu sene 27- 28 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek. Sınavın gerçekleştirileceği gün 7.,6. ve 5. sınıf öğrencilerine tatil olacak. Peki 29 Nisan'da okullar tatil edilecek mi? Teog sınavıyla ilgili tüm detaylara haber7.com'dan ulaşabilirsiniz.

TEOG ikinci dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

MEB tarafından gerçekleştirelen TEOG ikinci dönem sınavları 27-28 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Mazeret sınavları ise 14-15 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı sonuçlarının ise Haziran ayında açıklanması bekleniyor.

TEOG sınavı sonrasında okullar 29 Nisan Cuma günüde tatil edilecek mi? TEOG sınavı sonrasında herhangi bir tatil açıklaması yapılmadı. Ancak öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 29 Nisan Cuma günününde tatil edilmesini istiyor. 

TEOG Sınavında Hangi Konular Çıkıyor?

TEOG sınavlarında öğrencilerin karşısına MEB tarafından açıklanan müfredata göre sınav gününe kadar işlenmiş olması gereken konulardan hazırlanmış sorular çıkıyor. MEB, öğrencilerin de faydalanması için TEOG sınavında çıkacak konuları yayınlıyor. 

TEOG Sınavı için Başvuru Yapılıyor Mu?

İlköğretim okullarında 8.sınıfta yer alan öğrencilerin TEOG sınavı başvurusunda bulunması gerekmiyor. Açık Öğretim Ortaokulunda okuyanların Açık Öğretim Müdürlüğünü takip etmeleri, yurtdışında okuyup MEB'e bağlı olmayan okullarda okuyan ve TEOG'a girmek isteyen öğrencilerin ise MEB internet sitesinde yer alan TEOG başvuru formunu doldurmaları gerekiyor.

TEOG ve Ortak Sınavlara Girme Şartları Neler?

TEOG sınavına girebilmek için aranan tek şart öğrencilerin 8.sınıf veya yurtdışında MEB'a bağlı olmayan okullarda okuyan öğrenciler için 8. sınıfa denk bir sınıfta okumaları gerekiyor.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap