ÖSYM tercih - ÖSYS (LYS) tercih tarihleri NE ZAMAN? - Hemen öğren!

ÖSYM tercih yani ÖSYM 2016 tercih tarihlerinin ne zaman olduğunu haberimizden öğrenebilirsiniz.. Malum 15 Temmuz Darbe Girişimi münasebeti ile ÖSYS 2016 tarihleri değiştirildiği duyurulmuştu. Öte yandan kapatılan 15 yükseköğretim kurumuna ait bilgilerin tercih kılavuzundan çıkarılacağı bildirildi. Peki ÖSYM tercih yani ÖSYM 2016 tercih tarihleri ne zaman?. İşte yanıtı ve ÖSYM tercih - ÖSYM 2016 tercih tarihleri hakkında diğer tüm ayrıntılar haber7.com'da..

ÖSYM tercih - ÖSYS (LYS) tercih tarihleri NE ZAMAN? - Hemen öğren!
ÖSYM tercih - ÖSYS (LYS) tercih tarihleri NE ZAMAN? - Hemen öğren!
GİRİŞ 25.07.2016 13:47 GÜNCELLEME 25.07.2016 13:48

ÖSYM tercih yani ÖSYM 2016 tercih tarihleri ne zaman olduğunu haberimizden öğrenebilirsiniz.. Malum 15 Temmuz Darbe Girişimi münasebeti ile ÖSYS 2016 tarihleri değiştirildiği duyurulmuştu. Öte yandan kapatılan 15 yükseköğretim kurumuna ait bilgilerin tercih kılavuzundan çıkarılacağı bildirildi. Peki ÖSYM tercih yani ÖSYM 2016 tercih tarihlerinin ne zaman?. İşte yanıtı ve ÖSYM tercih - ÖSYM 2016 tercih tarihleri hakkında diğer tüm ayrıntılar haber7.com'da..

ÖSYM TERCİH TARİHLERİ (2016) DEĞİŞTİRİLDİ

YÖK tarafından ÖSYS 2016  tarihleri değiştirildi. Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), 26 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında yapılacağı duyurulan 2016-ÖSYS tercihlerinin 29 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında alınmasına karar verildiği bildirildi. Bu arada Yükseköğretim Kurulu (YÖK), tercih sayısını 30'dan 24'e düşürdü. Öte yandan, YÖK yetkilileri, Resmi Gazete'de yayımlanan Olağanüstü Hal (OHAL) Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan 15 yükseköğretim kurumuna ait bilgilerin tercih kılavuzundan çıkarılacağını belirtti."Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercih bilgilerinizi mutlaka kontrol etmeleri ve yazıcıdan tercih listenin bir dökümünün alınması öneriliyor.

LYS 2016 TERCİHLER NASIL YAPILACAK?

LYS tercihleri ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda  gerçekleştirilecek. ÖSYM adayların tercih işlem adımları ile ilgili açıklama metni yayımladı buna göre;

Tercih işlemini ekrandaki uyarılara göre sonlandırınız.

Tercihlerinizin ÖSYM’ye ulaştığından emin olmanız için ekranda “2016-ÖSYS Tercihleriniz ÖSYM’ye bildirilmiştir.” ifadesini mutlaka görünüz. Tercih bildirim işleminizi tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerinizde değişiklik yapabilirsiniz.

Tercihlerinizi internetle ÖSYM’ye göndermeden önce tüm tercihlerinizin durumunuza uygun olduğundan mutlaka emin olunuz. Tercih süresi bitene kadar, sisteme işlenen tercihlerde değişiklik yapılabilecektir.

Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar bu işlemi elektronik ortamda yapacaklardır (Tercih iptali yapılmaz.).

Tercihlerde değişiklik, tercihlerin kısmen ya da tamamen iptali vb. değişiklik taleplerini içeren dilekçeler Merkezimizde kesinlikle işleme alınmayacaktır.

Tercih süresi tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik yapılamayacaktır.

Tercih işleminizi tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercih bilgilerinizi mutlaka kontrol ediniz ve yazıcıdan tercih listenizi alarak saklayınız.

ÖSYS 2016 TERCİH KILAVUZU KİTAPÇIĞI ADAYLARIN ERİŞİMİNE AÇILDI

Üniversitelere tercihleri ne zaman yapılacak? ÖSYM Sınav takvimine göre, 2016 LYS tercihleri 26 Temmuz 2016 – 2 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapılacak. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü